FOTOGRAFIJE - Naš priznani slikar in polnopravni član Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami Vojko Gašperut - Gašper, dp gasp1je 3. maja 2017 v avli družbe Salus odprl samostojno razstavo. Na razstavi CVETJE, Gašper razstavlja kar 35 novejših del, med njimi tudi sliko »Trave,« s katero se je predstavil v lanskem decembru na razstavi v Louvru v Parizu.
V pozdravnem nagovoru je predstavnica Salusa Katarina Ivančič pripomnila, da je Vojko Gašperut – Gašper cenjen in zaželen razstavljavec v Salusu, ki vsakič znova ozaljša galerijsko avlo. Dodala je še: »Hvala za obilje bogastva prelepih cvetličnih kompozicij in hvala za obilje prelepih razprtih cvetov vaših življenjski sporočil. V čast nam je, da svojega pol stoletja izjemno plodnega in ustvarjalnega življenja na vozičku, obeležujete prav z nami.«
dp gasp3Gašperja in njegov opus s kompozicijo cvetličnih motivov je predstavila umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, ki njegovo ustvarjanje spremlja že vrsto let. Ob tem je pripomnila, da cvetlične kompozicije dokazujejo slikarjevo sposobnost za doseganje barvne in oblikovne dovršenosti. Slike na današnji razstavi je ustvaril v času njihovega najlepšega, najbujnejšega in popolnega razcveta, ki bo za vedno ostal na platnu. Toda v naravi je dp gasp2drugače, tam so stvari tudi minljive. Vsak motivni temelj se iz popka razpre, zasveti in se polnomočno razcveti v čudovit šopek, ki postane prispodoba slikarjevega ustvarjalnega življenja.«
Pred odprtjem razstave se je slikar z izbranimi in čustvenimi besedami zahvalil vsem, ki so sodelovali pri realizaciji te resnično lepe razstave.
Kulturni dogodek je popestril in obogatil Duo Panissimo - Tanja Pirc (mandolina) in Dejan Pogorelec (kitara). Dejan in Tanja sta tudi člana orkestra Mandolina.
Razstava bo odprta do 21 junija vsak delavnik od 9. do 17. ure.

dpik logo 
Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

 QR DPIK

 

 

 

 

Obiskovalci

4142398
Danes
Včeraj
Ta teden
Ta mesec
Skupaj
220
490
3592
2094
4142398

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd