Lukežič med osmimi najboljšimi
V športni dvorani Tri Lilije v Laškem je od 6. do 8. maja 2017 potekal 14. mednarodni namiznoteniški turnir - Slovenia Open Thermana Laško dp luka12017. Odmevni turni velja za največji in najkakovostnejši turnir te vrste na svetu, v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenje pa ga je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite. Slovenske barve so branijli: Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Bojan Lukežič, Ljubiša Gajič, Primož Kancler.Luka Trtnik in Andrej Žnidar.
V prvem tekmovalnem dnevu so Primož Kancler, Bojan Lukežič in Ljubiša Gajić napredovali v 2. krog, medtem ko so se od tekmovanja že poslovili Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Andrej Žnidar in Luka Trtnik. Drugi tekmovalni dan je veselje prinesel tudi v slovenski tabor, saj se je Lukežič v skupini 3 uvrstil med osem najboljših. Iz nadaljnjega tekmovanja ga je z 1:3 izločil Argentinec Copola, v osmini finala pa je izpadel tudi Primož Kancler. Naš dvojec Lukežič&Kancler in dvojica Dolinar&Meglič sta se ustavili v četrtfinalu.
Letošnji Slovenia
dp luka2 Open je za organizatorje in tekmovalce tudi generalka za največje tekmovanje športnikov invalide v Sloveniji. To je evropsko prvenstvo invalidov v namiznem tenisu, ki bo med 26. septembrom in 5. oktobrom 2017 potekalo v Laškem. Ambasadorka prvenstva bo nekdanja paraolimpijska prvakinja v namiznem tenisu (in dobitnica bronaste paraolimpijske medalje) Mateja Pintar.
Več o tekmovanju v Laškem na ZŠIS
Uradna spletna stran turnirja:
http://sloveniaopen.weebly.com/
Uradni rezultati:
http://sloveniaopen.weebly.com/results.html
Uradna Facebook stran:
https://www.facebook.com/PTTSloveniaOpen/
Livestream:
https://www.youtube.com/channel/UCjSxVySND0aWTkisWbbs9tQ