Kegljanje Ravne19BILTEN -  Društvo paraplegikov Koroške je 22. februarja 2019 na kegljišču Ravne na Koroškem pripravilo drugi krog kegljaške lige ZPS - Dom paraplegikov Pacug in 24. Grnjakov memorial.
Na štiristeznem kegljišču se je zbralo 31 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije in se pomerilo tako v ekipni kot posamični konkurenci.
V ekipni konkurenci je zmagala DP Koroške (2.028), na drugo mesto se je zavihtela DP Podravja (1.968), tretja je bila DP Dolenjske Bele krajine in Posavja (1.890), Kegljaška ligačetrta DP jugozahodne Štajerske (1.798), peta DP ljubljanske pokrajine (1.718), šesta DP Prekmurja in Prlekije (1.677), sedma DP Istre in Krasa (1.457), osma pa DP severne Primorske (1.236).
V moški konkurenci je z največ podrtimi keglji slavil Igor Kasnik – DP-SG (534), drugi je bil Srečko Kotnik – DP-SG (525), tretji pa Janez Janežič – DP-MB (520).
Med kegljačicami je bila najboljša Martina Glavič – DP-NM (494), drugo mesto je osvojila Marija Kerec – DP-MB (473), tretje pa Senka Ivaniševič – DP-LJ (473).
V skupini tetraplegiki je prvo mesto osvojil Aleš Povše – DP-CE (515), drugo Damjan Hovnik – DP-SG (498), tretje pa Branko Črv - DP-NG (483).
Med kegljači veterani je zmagal Franc Kuhelj – DP-NM (438), drugi je bil Franc Borovnjak – DP-MS (401), tretji pa Boško Božič – DP-KP (370).
Za pravilen potek tekmovanja je skrbel sodnik Edi Kopmajer.

dpik logo40

19296