FOTOGRAFIJE - Slikarji Likovne sekcije so se na prvi koloniji v letošnjem letu od 13. do 16. februarja 2013 usposabljali v Domu paraplegikov v Semiču. Kolonijo je v DSC 0048organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravil novi referent za kulturo Metod Zakotnik, sodelovali pa so: Dragica Sušanj, Zorica Razboršek, DSC 0046Miran Jernejšek, Franc Ekart, Metod Zakotnik, Klavdij Leban, Damjan Rogelj, Boris Šter, Benjamin Žnidaršič in Dragica Čadež.
Tokrat so pod strokovnim mentorskim vodstvom grafika Jožeta Potokarja usposabljanje posvetili tehniki grafike in linoreza, dela ki so nastala pa bodo konkurirala na natečaju Zlate palete 2013. Vsak je naredil vsaj po en izdelek, nadejajo pa se, da jih bo komisija dobro ocenila. Pri ustvarjanju so upoštevali motive, ki so določeni v razpisu. Dela bodo natisnili v Trbovljah, oddati pa jih morajo Likovnem društvu Gornja Radgona do 9. marca.
Ker je bil ravno pustni čas so udeležence kolonije obiskale maškare, spremljevalke pa so jih presenetile s pustnimi krofi.

4219244
4219244