FOTOGRAFIJE

6100V Kulturnem domu Postojna so se 1. februarja zbrali številni ljubitelji ekstremnega kolesarstva in ljubiteljskega 607kolesarstva ter nasploh športa in prisostvovali tradicionalni prireditvi posvečeni največji ultra maratonski kolesarski dirki DOS EXTREME, ki je od vsega začetka v organizacijski domeni ŠKD Notranjc iz Postojne.
Organizatorji so tokrat v goste povabili tudi predstavnico Olimpijskega komiteja Slovenije Sonjo Poljšak, še vedno aktivno prvoligaško kegljavko ter dva vrhunska športnika. Plavalca Petra Mankoča, sicer pivškega rojaka, najboljšega slovenskega plavalca vseh časov, udeleženca treh olimpijad in alpinistko Tino Di Batista, ki je bila že šestkrat, tudi lani, razglašena za najboljšo alpinistko v Sloveniji. Kratko predstavitev društva oziroma aktivnosti v minulem letu je podal predsednik Andrej Berginc, ki je ob tem podelil plaketo in za častnega člana ŠKD Notranjc za leto 2013 razglasil tetraplegika Benjamina Žnidaršiča člana DPIK iz Postojne, sicer priznanega slikarja, ki riše z usti, obenem pa je tudi pesnik in pisatelj.621
Peter Mankoč naš najboljši plavalec611Tokrat je imela prireditev tudi dobrodelno noto, saj so na njej izpeljali dobrodelno akcijo »Juhuhu kolo je tu«. Predsednik uprave »Fundacija Jure Robič« Matjaž Planinšek in direktor dirke DOS Andrej Berginc, sta štirim osnovnim šolam podelila lična tekmovalna 611kolesa. Prejeli so jih štirje učenci osnovnih šol Miroslava Vilharja in Antona Globočnika Postojna, OŠ Prestranek in OŠ Pivka.
Prireditev so z glasbenimi vložki obogatili glasbeniki Glasbene šole Postojna, na koncu pa je za vse prisotne sledilo še prijateljsko druženje, priložnost za obujanje spominov in nakazovanje načrtov v prihodnje.

4220262
4220262