sah-p1V Domu paraplegikov v Pacugu so šahisti Srbske in Makedonske delegacije (ki so na obisku v Sloveniji) ter šahisti DP Istre in Krasa 23. septembra 2011 odigrali prijateljski šahovski turnir.
Po švicarskem sistemu je v petih krogih prvo mesto s petimi točkami osvojil Risto Fotevski (MKD), drugo Fahir Bašić (SLO) - 4 točke, tretje Trajče Stojanovski (MKD) - 3 točke, četrto Milan Grbović (SRB) - 2,5 točk, peto Igor Božinovski (MKD) – 2 točki, šesto Mihajlo Pajović (SRB) – 1,5 točk, šesto Danilo Jakomin (SLO) 1 točka in osmo Vojko Gašperut (SLO) 1 točka.
Turnir je vodil sodnik Andrej Žnidarčič, šahistom pa za dosežene rezultate čestital vodja športa pri Zvezi paraplegikov sah-2Slovenije.
Po končanem šahovskem turnirju so predstavniki Zveze za udeležence delegacij pripravili tudi Okroglo mizo o Evropski zvezi paraplegikov (ESCIF). Vodil jo je član upravnega odbora ESCIF Jani Trdina, razpravljali so pa predvsem o možnostih vključitve srbske in makedonske organizacije v evropsko združenje v katero je trenutno vključenih 25 evropskih organizacij paraplegikov.