PP126Najprej preberite uvodnik predsednika Zveze, ki opozarja na odnos države do invalidov in pozablja na Konvencijo o pravicah invalidov ter na moto »Ničesar o invalidih brez invalidov.«
V nadaljevanju prebiranja pestrih prispevkov in pogleda na fotografije, boste spoznali utrip dela zveze in pokrajinskih društev v poletnih mesecih. Kar nekaj člankov je s strokovnega področja – Raziskave do kvalitetnih pripomočkov, Višini nominalnih izplačil, Vadba hoje – sistem lokomat, Novih članskih izkaznicah, Osebni asistenci …, nato pa so se razpisali dopisniki naših pokrajinskih društev. Pišejo o vseh dogodkih in aktivnostih v svojih društvih. Pogrešamo pa prispevke iz DP Istre in Krasa, DP severne Primorske in  DP Gorenjske. A se v tem času v teh društvih nič ni dogajalo ali pa so bili dopisniki vse poletne mesece na dopustu? PARAPLEGIK je namreč tudi ogledalo dela in aktivnosti v pokrajinskih društvih.
V reviji pa seveda lahko preberete še vrsto prispevkov s področja športa, kulture, zanimivih potopisov, poskrbeli pa smo še za zabavo in bistrenje možganov.

PARAPLEGIK