pacug2011-2pacug2011-1
14. septembra 2011 so na dnevih kulture invalidov 2011 v Domu paraplegikov v Pacugu pripravili glasbeno zabavni večer z nastopom Danila Kocjančiča in njegovih prijateljev ter plesnim nastopom KUD Luna flamenca.
Danilo Kocjančič je eden največjih “hitmejkerjev” kar jih je dala slovenska glasbena scena. Skladbe kot so: Tina ne verjame, Anita ni nikoli, Veter z juga, Pogum, Črta, Si še jezna name, Portorož 1905,  Amerika, Dober dan..., so nepozabne.
Začetki njegovega delovanja segajo v šestdeseta leta, ko je bila skupina Kameleoni ena najpopularnejših zasedb v takratni Jugoslaviji. Sledile so skupine Boomerang,  Labirint, Prizma in Bazar, kjer je Danilo nizal uspeh za uspehom in ustvaril veliko glasbenih uspešnic.
pacug2011-3Skupina Danilo Kocjančič & Friends, ki deluje od začetka letošnjega leta, se posveča bolj rockerskim priredbampacug2011-4 Danilovih največjih uspešnic iz vseh obdobij. Slišali smo dobro znane popularne skladbe, ki pa v novi priredbi dajo nov sijaj in novo privlačnost. Danilo v skupini igra kitaro, Ladi Mljač bobne, Matjaž Sterže kitaro, Matjaž Švagelj pa bas kitaro.
Vmes je navduševala plesna skupina KUD Luna flamenca iz Kopra, ki jo vodi Nada Džafić. Plesalke so predstavile Seillane ples. O nastanku plesa smo veliko slišali, povemo pa naj, da je star že več kot 200 let in da je nastal v Andaluziji na jugu Španije. Temperamenti ljudski ples zahteva tudi temperamentno in živahno glasbo, plesalke pa so zaplesale v lepih živopisanih pikčastih nošah z veliko rožo na glavi.
To je bil res čudovit zabavno plesni večer, ki je navdušil vse udeležence kulturnih dogodkov in številne goste. Z velikim veseljem pa so nastope spremljali tudi učenci OŠ Dob, ki imajo šolo v naravi v Otroškem letovišču Pacug.
Danila kocjančiča in njegove prijatelje predstavljamo tudi v  BROŠURI