FOTOGRAFIJE

DSC_0199Društvo Norma 7 iz Brij je 8. julija 2011 na starem mestu pri stari osnovni šoli v Brjah izvedlo že štirinajsto literarno in osmo slikarsko kolonijo. Lep dan, mogoče malo vroč in prijazni gostitelji so bili razlog za uspešno delo. Nastalo je kar nekaj lepih del, ki jim bodo slikarji končno podobo dali doma. Na slikarski delavnici (pod vodstvom mentorja Rassa Causeviga) so poleg slikarjev Zveze paraplegikov Slovenije sodelovali še slikarji iz Ajdovščine  in okolice. Svoje umetnine so ustvarjali: Benjamin Žnidaršič Postojna, Dragica Čadež Postojna, Klavdij Leban Tolmin, Zorica Razboršek Anhovo, Dora Božič, Ajdovščina, Cvetka Kravos Cesta, Mihaela m. Tihelj Vipava, Aleksandra Ambrožič Ajdovščina, Tina Šega Ljubljana, Polona Kresal Bizaj Ljubljana, Borut Plesničar Stara gora, Alenka Tratnjek Ljubljana, Marinka Gatnik Nova Gorica, Kristjan Paolo Brje, Željko Vertelj Kočevje, Damjan Rogelj Ivančna Gorica, Stojan  Rutar Koper, Sonja Pouhe Koper, Rajko Čauševič Postojna in Boris Šter Tržič.
Na literarni koloniji je našo zvezo zastopala pesnica Darinka Slanovec, ki je prebirala pesmi iz svojih zbirk, prebrala pa je tudi prozo iz knjige Benjamina Žnidaršiča – »Govorica življenja.«

4219250
4219250