Delavnica-nm2Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 12. marca 2010 gostilo slikarke in slikarje, ki so združeni v Sekciji slikarjev Zveze paraplegikov Slovenije. V njihovih sodobno urejenih prostorih, v lepem okolju na obrobju mesta, se je zbralo šest slikark in štirinajst slikarjev. Med njimi tudi najtežje gibalno ovirani, ki slikajo z usti in so člani mednarodnega združenja VDMFK. Na tokratni delavnici so se likovniki pod vodstvom mentorja Rassa Causeviga izpopolnjevali v oljni, akril  in pastel tehniki.
Ustvarjanje slikark in slikarjev paraplegikov in tetraplegikov si je z učiteljicami ogledalo tudi nekaj učenk sedmega razreda OŠ Drska in nekaj učencev prilagojenega učnega programa OŠ Dragotina Ketteja. Likovne umetnike in njihovo slikanje jim je predstavila vodja interesnih dejavnosti dolenjskih paraplegikov Bernarda Zorko.
Dogajanje na delavnici je posnela TV Vaš kanal iz Novega mesta, reportažo pa je pripravilo tudi Studio D in Lokalno.si.