MEDDRUŠTVENI ŠAHOVSKI TURNIR V MARIBORU
FOTOGRAFIJE
sah-z1DP severne Štajerske je 27. februarja v prostorih Taborke v Mariboru pripravilo tradicionalni meddruštveni šahovski turnir. Tokrat je bila udeležba bolj skromna, saj se je na črno-belih poljih pomerilo le trinajst šahistov iz štirih pokrajinskih društev – DP jugozahodne Štajerske, DP ljubljanske pokrajine, DP Istre in Krasa in šahisti organizatorja DP severne Štajerske.
Šahisti so se v dopoldanskem času po Švicarskem sistemu najprej pomerili v posamični konkurenci, popoldne pa še v ekipni. Tekmovalci so za razmišljanje potez imeli na voljo deset minut, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst.
V posamični konkurenci je po petih kolih brez poraza s petimi točkami zmagal Edo Planinc (LJ), drugo mesto je štirimi točkami osvojil Vojko Gašperut (KP), tretje pa s 3,5 točk Zlatko Bernašek (LJ).Sah-z2
Med ekipami, ki so tekmovale po Bergerju, je največ šahovskega znanja pokazala ekipa DP severne Štajerske, ki je zbrala pet točk in pol, druga je bila ekipa DP ljubljanske pokrajine z enakim številom točk, tretja DP jugozahodne Štajerske s 4,5 točk, četrta pa DP Istre in Krasa z 2,5 točk. O končnih uvrstitvah so odločale medsebojne zmage. V posamični konkurenci so zmagovalci prejeli medalje, v ekipni pa pokale.
Tekmovanje je potekalo brez zapletov, vodil pa ga je arbiter Branko Vadlja.