Zadnje novice

RIBOLOV 4. KROG IN ZAKLJUČEK LIGE

Ribolov Marof19REZULTATI Ribiči paraplegiki in tetraplegiki so 20. junija 2019 s četrtim krogom zaključili tekmovanje v ribiški ligi Zveze paraplegikov Slovenije. Zadnje tekmovanje v sezoni 2019 je ob ribniku Marof pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, udeležilo pa se ga je19 ribičev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Za pravilni potek tekmovanja so skrbeli sodniki Ribiške družine Laško.

Rezultati četrtega kroga:
prva je bila DP Maribor (9 točk – 16.510 gr), druga DP Slovenj Gradec (9 točk – 16.260 ), tretja DP Celje (10 točk - 16.370), četrta DP Murska Sobota (10 točk – 13.880), peta DP Novo mesto (13 točk – 17.240), šesta DP Ljubljana (17 točk – 4.740), peta pa DP Koper (19 točk – 7.180).
Najboljši trije v četrtem krogu:
prvo mesto je osvojil Gašper Peček - NM (14.480), drugo Franc Simonič – MB (11.750), tretje pa Slavko Dunaj – MS (7.470).

Rezultati ekipno – končne uvrstitve:
Naslov ligaškega prvaka v sezoni 2019 je osvojila ekipa DP Celje (32 točk - 97.020), druga je bila DP Murska Sobota (36 točk – 64.985), tretja DP Slovenj Gradec (39 točk - 97.175), četrta DP Maribor (51 točk - 46.330), peta DP Novo mesto (56,50 točk - 50.070), šesta DP Koper (72 točk - 32.220), sedma pa DP Ljubljana (72 točk - 19.270).
Najboljši trije ribiči v sezoni 2019 v treh krogih:
Najboljši ribič sezone 2019 je Rudi Centrih DP-CE (4 točke), ki je ulovil kar 48.110 gramov rib, na drugo mesto se je povzpel Gašper Peček DP-NM (4 točke), njegove mreže so tehtale 30.680 gramov, na tretje pa Slavko Dunaj DP-MS (5 točk) in skupno težo 20.375,
Ob zaključku ribiške lige se je društvom za soorganiziranje posamičnih krogov zahvalil vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner, čestital najboljšim za dosežene rezultate in podelil odličja.

RIBOLOV 3. KOLO HOČE-PIVOLA

Ribolov Hoce19Ob ribniku Pivola v Hočah pri Mariboru je 6. junija 2019 potekalo tretje kolo ribiške lige, ki ga je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo DP Koroške.
Ribiško srečo in znanje je preiskušalo 16 ribičev iz šestih pokrajinskih društev Zveze. Manjši ribnik Pivola se nahaja v prelepi naravi in povsem dostopni ribičem na invalidskih vozičkih. Povrhu vsega pa še izredno bogato z ribami.
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila DP Murska Sobota (8 točk-30.630 gr.), drugo DP Celje (9 točk-38.770 gr.), tretje DP Koroške (11 točk-38.570 gr.), četrto DP Novo mesto (13 točk-38.570 gr.), peto DP Koper (13 točk-17.810 gr.), šesto pa DP Maribor (13 točk-15.510 gr.).
V ekipni konkurenci so tri ekipe (DP-NM, DP-KP, DP-MB) imele enako število točk, zato je odločala teža ulova.
V posamični konkurenci je največ rib ulovil Rudi Centrih – DP-CE (24.680), drugi je bil Zdravko Grilc DP-SG (21.660), tretji Gašper Peček DP-NM (15.150), četrti Zoran Štruclin DP-CE (14.090) peti pa Slavko Dunaj DP-MS (12.870).
Za pravilen potek tekmovanja je poskrbel delegat Bojan Javornik iz Ribiške družine Maribor.

IZLET NA KOROŠKO

Splavarjenje1 Koroska19Izlet na Koroško »Na Koroškem je fajn«
so z ugodno ponudbo in dobrim programom poskrbeli KOROŠKI SPLAVARJI NA DRAVI.

Doživeli smo nepozaben izlet članov našega društva, ko smo se na sončno soboto 8. junija v objemu neokrnjene narave, podali na splavarsko rajžo s Koroškimi splavarji po Dravi.Program je poleg splavarske rajže, ki se je začela s sprejemom in pogostitvijo (kruh, sol, žganje) in pričetkom plovbe s predstavitvijo flosarjev ter zanimivim animacijskim programom s flosarskimi frajlami, muzikanti in flosarskim humoristom, tradicionalnem flosarskim krstom, flosarskim kosilom na žlicoSplavarjenje Koroska19 (golaž, polenta z grumpi, kruh) in flosarska kava.
Po končanem splavarjenju smo se odzavali povabilu predsednika društva paraplegikov Koroške regije.
Ogledali smo si prelepe poslovne prostore društva, ter nadeljevali z druženjem do poznega popoldneva.

Zahvaljujemo se predsedniku društva Damjanu Hovniku za topel sprejem s pogostitvijo naših članov in njihovih spremljevalcev.

RIBOLOV 2. KROG PTUJ

Ribolov Ptuj19REZULTATI Društvo paraplegikov Podravja je 23. maja 2019 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo drugi krog lige ZPS v športnem ribolovu. Tekmovanje je potekalo ob ribniku Rogoznica v bližini Ptuja, ribiško znanje in srečo pa je poskušalo 21 ribičev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze.
Prvo mesto je osvojila ekipa DP Slovenj Gradec (4 točke - 42.310 gr.), drugo DP Celje (6 točk - 30.660 gr.), tretje pa DP Ljubljana (10 točk - 20.170 gr.).
V posamični konkurenci je bil najuspešnejši Boštjan Javernik – DP-SG (20.170), drugo mesto je osvojil Tona Urbanc – DP-CE (11.530), tretje pa Alojz Jeromel – SG (10.190).
Ribnik je nastal iz opuščenega glinokopa, v njem pa živijo amur, koreselj, krap, ploščič, som, ščuka, tolstolobik.

dpik logo40 Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso