Zadnje novice

TRADICIONALNI AVTO MOTO RALLY

Rally1 MS18Na Prometno varnostnem centru Murska Sobota se je 15. septembra 2018 odvijal že tradicionalni, 25. Avto moto Rally, pod geslom Vse za varnost v prometu.Rally2 MS18 Srečanja so se udeležili paraplegiki in tetraplegiki iz štirih regijskih društev ZPS, tokrat tudi dva člana iz našega društva DPIK ter sosednje Hrvaške, kar je dalo tekmovanju tudi mednarodno noto. Poleg šoferjev s prilagojenimi vozili, so nas s svojo udeležbo počastili še starodobniki iz Motokluba Veterani Murska Sobota.

Pri organizaciji so sodelovali Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, Zveza paraplegikov Slovenije, Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota ter Občina Moravske Toplice. Program je povezoval športni novinar na Murskem Valu Tonček Gider, na samem štartnem mestu pa so si lahko vsi tekmovalci ogledali še avtomobil Toyota Auris na ročno upravljanje z ročico BDF.

Pred začetkom tekmovanja sta zbrane pozdravila športni referent Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Franc Borovnjak, ki se je vsem tekmovalcem zahvalil za udeležbo na letošnjem Rallyju, še posebej tekmovalcem iz Hrvaške, ki se ga vsako leto redno udeležujejo, ter podpredsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota Franc Glažar, ki je podal nekaj kratkih navodil in vsem skupaj zaželel uspešno vožnjo.

Po opravljenih prijavah so se tekmovalci najprej pomerili v spretnostni vožnji čez pet ovir, ki je potekala na poligonu Prometno varnostnega centra Murska Sobota in se nato podali na vožnjo po začrtani trasi, ob koncu pa se preizkusili še v testiranju cestno prometnih predpisov.

Rally3 MS18Najboljši voznik med paraplegiki je bil domačin Franc Borovnjak. Drugouvrščeni je bil prav tako član domačega društva Anton Simonič, tretjeuvrščeni pa FrancRally4 MS18 Pinter iz DP Podravja. V kategoriji tetraplegikov, kjer sta tekmovala samo dva tekmovalca, je naš član Alojz Velner premagal Mladena Fabjana iz DP Istre in Krasa. Med ženskimi voznicami je zmagala Anica Radej, članica DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki pa v svoji kategoriji ni imela konkurence. V kategoriji Motorna kolesa z bočno prikolico, starejša od 30 let je medaljo za prvo mesto prejel Franc Ekart iz DP Podravja.

Zmagovalci so prejeli tudi medalje, ki jih je podeljeval župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač. Slednji je vsem udeležencem namenil tudi nekaj pozdravnih besed in se jim zahvalil za udeležbo na tako edinstvenem dogodku. Zahvalil se je tudi vsem organizatorjem in napovedal, da bo Občina Moravske Toplice še naprej podpirala tovrstno tekmovanje ter nato predal besedo Francu Čarniju, predsedniku Združenja šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota, ki je zadovoljen, da smo se že 25 leto zbrali ob omenjenem dogodku, zaželel vsem skupaj vse dobro in srečno vožnjo tudi v prihodnje. Zahvalo za povabilo na ta edinstven dogodek je izrazil tudi predsednik Motokluba Veterani Murska Sobota Jože Bobovec in obljubil, da se, če ne prej, ponovno srečamo naslednje leto.

Po končanem tekmovalnem delu, se je druženje nadaljevalo ob okusni hrani in pijači, ki jo je pripravilo gostinstvo Marič v Sebeborcih.

VABILO VSEM ČLANOM - ANKARAN

Kombi4 DPIKVABILO ANKARAN
Vsi člani

Spoštovane članice in člani,
Vabim vas na jesensko družabno srečanje, ki bo v petek, 28.09.2018, ob 10:30 uri, v kampu Adria v Ankaranu.
Program srečanja:
- 10:00 uri začetek 13. likovne delavnice slikarjev invalidov
- 10:30 uri predstavitev in preizkus SPEED3X električni priklop za invalidske vozičke
- 11:30 uri predstavitev in preizkus prilagojenega vozila na ročno upravljanje z vgrajeno BDF ročico.
- 12:30 uri bo simboličen prevzem novega kombiniranega vozila, ki je bilo kupljeno s sredstvi donatorjev, ter z lastnimi sredstvi.
Predvidoma ob 13:00 uri bomo imeli skupno kosilo.
Kot je razvidno iz zgoraj navedenega je srečanje namenjeno predvsem likovnem ustvarjanju kakor tudi predstavitvi mobilnosti paraplegikov.

Po kosilu bo ogled in razstava del nastopajočih slikarjev, ter preizkus električnih priklopov za invalidske vozičke

Veseli bomo tvoje udeležbe, upam, da boš poleg druženja dobil-a potrebne informacije predvsem na področju mobilnost.

Svojo udeležbo, ter potrebo po prevozu, sporoči do 25.09.2018, na e-mail društva, ali na zgoraj navedeno tel. številko.

SLIKARJI POČASTILI SVOJ PRVI MEDNARODNI DAN

Erich Stegman18Na domačiji našega priznanega slikarja Vojka Gašperuta-Gašperja v Cereju pri sv. Antonu so se 5. septembra 2018 zbrali slikarji, ki slikajo z usti. Namen srečanja je bil: z likovno delavnico obeležiti prvi Mednarodni dan slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami in počastiti spomin na ustanovitelja združenja VDMFK Ericha Stegmanna, ki je umrl 5. septembra 1984.Vojko Gasperut Cerej18
Med slikarji, ki so svoja nova dela ustvarjali na likovni delavnici v Gašperjevi galeriji in slikoviti okolici Cereja, sta bila polnopravna člana Mdednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič ter člani: Dragica Sušanj, Tina Pavlovič in Željko Vertelj. Vsi so tudi člani Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije.
Pridružila sta jim je tudi perspektivni slikar Gregor Janežič, ki ima vse možnosti, da v bližnji prihodnosti postane član tega elitnega združenja in Itsak Adir iz Izraela.

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

Logo sava zavarovalnicaspringer riders