Zadnje novice

RIBOLOV 3. KOLO HOČE-PIVOLA

Ribolov Hoce19Ob ribniku Pivola v Hočah pri Mariboru je 6. junija 2019 potekalo tretje kolo ribiške lige, ki ga je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo DP Koroške.
Ribiško srečo in znanje je preiskušalo 16 ribičev iz šestih pokrajinskih društev Zveze. Manjši ribnik Pivola se nahaja v prelepi naravi in povsem dostopni ribičem na invalidskih vozičkih. Povrhu vsega pa še izredno bogato z ribami.
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila DP Murska Sobota (8 točk-30.630 gr.), drugo DP Celje (9 točk-38.770 gr.), tretje DP Koroške (11 točk-38.570 gr.), četrto DP Novo mesto (13 točk-38.570 gr.), peto DP Koper (13 točk-17.810 gr.), šesto pa DP Maribor (13 točk-15.510 gr.).
V ekipni konkurenci so tri ekipe (DP-NM, DP-KP, DP-MB) imele enako število točk, zato je odločala teža ulova.
V posamični konkurenci je največ rib ulovil Rudi Centrih – DP-CE (24.680), drugi je bil Zdravko Grilc DP-SG (21.660), tretji Gašper Peček DP-NM (15.150), četrti Zoran Štruclin DP-CE (14.090) peti pa Slavko Dunaj DP-MS (12.870).
Za pravilen potek tekmovanja je poskrbel delegat Bojan Javornik iz Ribiške družine Maribor.

IZLET NA KOROŠKO

Splavarjenje1 Koroska19Izlet na Koroško »Na Koroškem je fajn«
so z ugodno ponudbo in dobrim programom poskrbeli KOROŠKI SPLAVARJI NA DRAVI.

Doživeli smo nepozaben izlet članov našega društva, ko smo se na sončno soboto 8. junija v objemu neokrnjene narave, podali na splavarsko rajžo s Koroškimi splavarji po Dravi.Program je poleg splavarske rajže, ki se je začela s sprejemom in pogostitvijo (kruh, sol, žganje) in pričetkom plovbe s predstavitvijo flosarjev ter zanimivim animacijskim programom s flosarskimi frajlami, muzikanti in flosarskim humoristom, tradicionalnem flosarskim krstom, flosarskim kosilom na žlicoSplavarjenje Koroska19 (golaž, polenta z grumpi, kruh) in flosarska kava.
Po končanem splavarjenju smo se odzavali povabilu predsednika društva paraplegikov Koroške regije.
Ogledali smo si prelepe poslovne prostore društva, ter nadeljevali z druženjem do poznega popoldneva.

Zahvaljujemo se predsedniku društva Damjanu Hovniku za topel sprejem s pogostitvijo naših članov in njihovih spremljevalcev.

RIBOLOV 2. KROG PTUJ

Ribolov Ptuj19REZULTATI Društvo paraplegikov Podravja je 23. maja 2019 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo drugi krog lige ZPS v športnem ribolovu. Tekmovanje je potekalo ob ribniku Rogoznica v bližini Ptuja, ribiško znanje in srečo pa je poskušalo 21 ribičev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze.
Prvo mesto je osvojila ekipa DP Slovenj Gradec (4 točke - 42.310 gr.), drugo DP Celje (6 točk - 30.660 gr.), tretje pa DP Ljubljana (10 točk - 20.170 gr.).
V posamični konkurenci je bil najuspešnejši Boštjan Javernik – DP-SG (20.170), drugo mesto je osvojil Tona Urbanc – DP-CE (11.530), tretje pa Alojz Jeromel – SG (10.190).
Ribnik je nastal iz opuščenega glinokopa, v njem pa živijo amur, koreselj, krap, ploščič, som, ščuka, tolstolobik.

KLOBASARJENJE 2019 V KOBARIDU

Klobasarjenje Kobarid19FOTOGRAFIJE Ročni kolesarji Zveze paraplegikov Slovenije, so bili vabljeni na tradicionalno Klobasarjenje, ki se je odvijalo 25.5.2019 v Kobaridu. Letošnje srečanje je organiziralo Društvo paraplegikov severne Primorske v sodelovanju s TIK d.o.o iz Kobarida.

Podjetje TIK d.o.o. je vsem paraplegikom dobro poznano in uspešno slovensko podjetje, kateraga poznamo predvsem po zelo dobro izdelanih urinskih katetrih in ostalih medicinskih pripomočkih.

Letošnji dogodek se je odvijal v Kobaridu, kjer smo se zbrali vsi prijavljeni ročni kolesarji. Najštevilčnejši so bili tisti z električnim pogonom za invalidski voziček, bili so pa tudi pravi kolesarji z ročnimi kolesi. Zbralo se nas je okrog 20 udeležencev, ki se ni ustrašilo ne najboljše vremenske napovedi.

Ob prihodu so nas predstavniki TIK-a najprej lepo sprejeli in nam na kratko predstavili in pokazali njihovo proizvodnjo in izdelavo samih katetrov.
Po predstavitvi in prigrizku smo pogledovali v nebo kjer ni bilo nič kaj obetavno, a vseeno smo se odločili da startamo. Najprej smo se odpravili skozi Kobarid, mimo Kobariškega muzeja, čez Napoleonov most, kjer smo občudovali reko Sočo. Nato smo pot nadaljevali v smeri Tolmina ob reki Soči, do naslednje vasice, kjer nas je presenetil dež. Domačini so nas usmerili pod streho ter nam nudili zavetje, mi pa smo v upanju na boljše vremenske pogoje čas izkoristili za prijetno druženje. Najpogumnejši so se po dežju vrnili do Kobarida s kolesi in vozički, ostali pa s kombiji, kjer nas je pričakala lepa pogostitev s strani TIK-a. Dobra družba, hrana in pijača so pripomogli k lepemu zaključku dneva, kljub dežnim kapljam.

Tako smo zaokrožili še en dogodek v letošnjem letu. Vse zahvale gredo soorganizatorju podjetju TIK d.o.o. in pa vsem udeležencem.

dpik logo40 Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

11983