Zadnje novice

VABILO NA PREDNOVOLETNO SREČANJE

Novoletno srecanje19VOŠČILO VSI ČLANI
Vabilo na prednovoletno srečanje!
Spoštovane članice, spoštovani člani!
Ob iztekajočem letu društvo prireja prednovoletno srečanje za svoje člane in njihove svojce.
Srečanje bo v nedeljo, 23.12.2018 ob 14:00 uri. Zbrali se bomo v prostorih društva Vanganelska cesta 8. F, Koper. Po klepetu ob aperitivu se bomo preselili v bližnjo restavracijo »Emonec«, kjer bomo nadaljevali z srečanjem.
Za veselo vzdušje, hrano in pijačo je preskrbljeno.
Za člane in enega spremljevalca stroške v celoti krije društvo za ostale je participacija 20,00 EUR, po osebi, ki jo poravnate ob prihodu pri našemu blagajniku.
Svojo prisotnost potrdite do 20 decembra na tel. št. 041/697-560 Željko Geci.

STRELCI ZAČELI Z LIGAŠKIM TEKMOVANJEM

Streljanje1 Videm19BILTEN Strelci pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije bodo v letošnji ligaški sezoni tekmovali v štirih krogih – na Vidmu, Ankaranu, Slovenski Bistrici in Murski Soboti. Tudi tokrat bodo vsa ligaška tekmovanja potekala v organizaciji Zveze.
Prvi krog je pripravilo DP ljubljanske pokrajineUvod v strelsko ligo je 8. decembra 2018 s prvim krogom na strelišču Bukovec na Vidmu pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine. Nastopilo je 22 strelcev in dve strelki iz šestih pokrajinskih društev Zveze ter se v skupinah SH1 in SH2 s serijsko puško pomerilo za ekipne in posamične uvrstitve. Nekaj strelcev je tekmovalo tudi z zračno pištolo.Tekmovanje na strelišču Bukovec Za pravilen potek tekmovanja in izračun rezultatov sta skrbela sodnika Jože in Janez Kaplan, organizatorji pa so tekmovanje posvetili tudi občinskemu prazniku, ki ga Občina Dobrepolje praznuje 6. decembra.
V ekipni konkurenci je prvo mesto suvereno osvojila DP Murska Sobota (1.067), na drugo mesto se je zavihtela domača ekipa DP Ljubljana (1.001), tretja je bila DP Koper (969), četrta pa DP Celje (960).
Metod Zakotnik - tekmovalec z zračno pištoloV skupini SH1 v posamični konkurenci, kjer strelci streljajo brez naslona, je bil najboljši Franc Jožef – DP-MS (366), drugo mesto je osvojil Franc Pinter DP-MB (359), tretji pa Srečko Petkovšek – DP-KP (342).Streljanje2 Videm19
V posamični konkurenci SH2 (strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom), so prva mesta osvojili strelci DP Murska Sobota. Najboljši rezultat je dosegel Leon Jurkovič (364), drugi je bil Ladislav Kepe (339), tretji pa Benjamin Krč (338).
Paraolimpijka Veselka Pevec DP-LJ je s 368 krogi ugnala vso moško konkurenco, Vesna Novak – DP-CE pa je dosegla 334 krogov.
Strelce je nagovoril novi župan občine Igor Ahačevič.Trije strelci so se pomerili v streljanju z zračno pištolo. Najbolj mirno roko je imel Metod Zakotnik - DP-KR (227), drugo mesto je osvojil Davorin Kopše (222), tretje pa Robert Žerovnik (2018), oba DP-LJ.
Ob razglasitvi rezultatov je strelce nagovoril in jim čestital za rezultate novi župan Občine Dobrepolje Igor Ahačevič.

CERTIFIKAT ZA BENJAMINA ŽNIDARŠIČA

Beno zlata paleta18Zveza likovnih društev Slovenije je 17. novembra 2018 v Delavskem domu v Trbovljah odprla zaključno pregledno razstavo projekta »Zlata paleta 2018«. Ob otvoritvi razstave so na razpisane teme - Vodna plovila, Steklo ter Barvni dualizem -podelili šest kompletov zlatih, srebrnih in bronastih palet ter 46 certifikatov.
Med dobitniki certifikatov je bil tudi član Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije Benjamin Žnidaršič - Zavod ARS VIVA. Certifikat je prejel za motiv vodna plovila z naslovom »Stara ribiška ladja« (grafika).
Letošnje državno tekmovanje na področju ljubiteljske umetnosti je izviralo iz osnovne tehnike in grafike (risba, grafika in akvarel), klasičnega slikarstva, sodobnega slikarstva ter kiparstva in fotografije.
Ljubitelje likovne umetnosti sta nagovorili: županja občine Trbovlje Jasna Gabrič in predsednica Zveze likovnih društev Klavdija Sitar, kulturni dogodek pa popestril DUET OK – Saša Korun in Marko Bezovšek.
Nagrajena dela s pridobljenimi certifikati bodo razstavljena do 7. decembra 2018 v Delavskem domu v Trbovljah.

PRI ZVEZI IŠČEJO OSEBNE ASISTENTE

Osebna asistenca18V svoje kroge vabimo nove sodelavce – osebne asistente, ki bi želeli delo opravljati blizu svojega doma. Gibalno ovirana oseba bo vašo pomoč potrebovala pri osebni negi, gospodinjskih opravilih in pri spremstvih (nakupovanje, sprehodi, tečaji, izleti in po dogovoru na potovanjih). Ponujamo vam možnost dela, ki ga lahko prilagodite svojim potrebam ter soustvarite delovno okolje in delovne procese.
Iščemo prilagodljive in pozitivne osebe, ki bi z veseljem vestno in potrpežljivo opravljale delo osebnih asistentov ali osebnih asistentk. Iskreno se veselimo, da se boste pridružili našemu velikemu timu osebnih asistentov. Dobrodošli!
Kaj lahko pričakujete? Mesečno plačo v višini 1.043,68 EUR bruto (23. plačni razred) plus dodatke za posebne pogoje dela (nočno delo, nadurno delo, delo ob nedeljah in praznikih ter prostih dnevih) plus povračilo stroškov v zvezi z delom. Možnost dodatnega plačila na delovno uspešnost in udeležbo na izobraževanjih ali usposabljanjih glede na vaše potrebe. V nadaljevanju gotova možnost zaposlitve za nedoločen čas.
Kontakt za dodatne informacije: 051 640 885 (Špela ali Hana)
Vlogo za delo lahko pošljete po e-pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po navadni pošti na naslov Zveza paraplegikov Slovenije, Štihova 14, 1000 Ljubljana s pripisom »za osebno asistenco«

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

1978