Zadnje novice

RIBOLOV 3. KOLO IN NAŠI ZASEDLI ODLIČNO 3. MESTO

Ribolov MS20Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je 18. junija 2020 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo tretji krog ribiške lige in že deveto memorialno tekmovanje v spomin na njihovega člana, dolgoletnega predsednika Zveze in ustanovitelja organizacije slovenskih paraplegikov in tetraplegikov Ivana Peršaka.

Ob ribniku v Gradišču pri Murski Soboti se je zbralo 19 ribičev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze, ki so svoje ribiško znanje in srečo preizkušali v štiriurnem športnem ribolovu. Za pravilen potek tekmovanja sta skrbela sodnika Bojan in Mirko Božič, ki sta po tehtanju ulova poskrbela tudi, da so ribe ponovno zaplavale v ribniku.

Najboljša ekipa tokratnega tekmovanja je bila DP Celje (7 točk-7.050 gr.), na drugo mesto se je uvrstila DP Slovenj Gradec (7 točk-2.360 gr.), na tretje pa DP Koper (9 točk-2.850 gr.), četrta DP Novo mesto (10 točk-7.910 gr.)
Za naše društvo so tekmovali: Boško Božič, Slavko Bračič in Franc Borovnjak.

V posamični konkurenci je imel najtežjo mrežo dolenjski ribič Gašper Peček (7.300 gramov), ki je poleg medalje prejel tudi prehodni pokal, na drugem mestu je pristal Rudi Centrih – CE (6.250 gr.), na tretjem pa Boštjan Javernik – SG (1.950 gr.)

1. REDNA SEJA UPRAVNEGA ODBORA DRUŠTVA

V ponedeljek 15. junija je v prostorih društva potekala 1. redna seja upravnega odbora Društva paraplegikov Istre in Krasa in sicer v novi sestavi.
Obravnavali smo naslednje točke dnevnega reda:

1. Pregled zapisa zapisnika 9. Seje U.O. z dne: 24.02.2020 in zapisnika 4. volilnega zbora članov z dne 27.05.2020, pregled in realizacije sklepov.
2. Poročilo o delu, ter finančno poročilo v letu 2019 in 2020
3. Razporeditev del in odgovornosti za različna področja znotraj UO
4. Volitve predstavnikov za skupščino ZPS
5. Predlogi in pobude
6. Kompenziranje invalidnosti
7. Prevozi
8. Razno

STRELJANJE ZADNJE 4. KOLO LIGE

Streljanje1 MS20REZULTATI: Strelci so s četrtim krogom 8. junija 2020 na strelišču TVD Partizan v Murski Soboti zaključili tekmovanje v ligi 2019-2020. Na vrhu je ponovno ekipa prekmurskih strelcev, ki je že vrsto let nepremagljiva, naša ekipa je dosegla tretje mesto. V posamični konkurenci strelcev v skupini SH1 je dosegel odlično tretje mesto naš strelec Srečko Petkovšek, najboljši strelec zmagovalne ekipe je bil Franc Jožef, v skupini SH2, kjer težje gibalno ovirani tetraplegiki streljajo z naslonom pa njegov rojak Leon Jurkovič. V tekmovanju z zračno pištolo je imel najbolj mirno roko Anton Bavec iz DP Ljubljana, v skupini SH2 sta nastopili tudi dve strelki.Streljanje2 MS20

Rezultati četrtega kroga
Zaključni krog je pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, nastopilo pa je 23 strelcev in ena strelka iz petih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.
V moštveni tekmi je bila najboljša ekipa DP Murska Sobota (1.078), druga je bila DP Maribor (1.032), tretja DP Koper (999), četrta DP Celje (949), peta pa DP Ljubljana (906).
V posamični konkurenci v skupini SH1 je slavil paralimpijec Franc Pinter – DP-MB (378), drugo mesto je osvojil Jožef Franc – DP-MS (368), tretje pa Srečko Petkovšek DP-KP (345).

Streljanje3 MS20Med strelci v skupini SH2 so prva tri mesta osvojili strelci DP-MS. Največ krogov je dosegel Venčeslav Bezjak (363), drugi je bil Slavko Dunaj (357), tretji pa Leon Jurkovič (353).
Nastopila je tudi strelka Vesna Novak in dosegla 351 krogov.
Pomerili so se tudi strelci v streljanju z zračno pištolo. Že kar nekaj časa je nepremagljiv Anton Bavec DP-LJ (358), drugo mesto je osvojil Ivica Vukadin DP-KR (329), tretje pa Metod Zakotnik DP-KR (229).

Rezultati lige 2019-2020
Strelci so v sezoni 2019-2020 prvi krog odstreljali na Vidmu, drugi v Ankaranu, tretji v Slovenski Bistrici, četrti pa v Murski Soboti. Po seštevku vseh štirih krogov je naslov ligaškega prvaka osvojila ekipa DP Murska Sobota (4.299), druga je bila DP Maribor (4.036), tretja DP Koper (3.898), četrta DP Celje (3.795), peta DP Ljubljana (3.638), šesta pa DP Novo mesto (2.861), ki se tekmovanja v zadnjem krogu ni udeležila.
V posamični moški konkurenci v skupini SH1, kjer so za končne uvrstitve šteli rezultati treh krogov, je prvak lige postal Jožef Franc DP-MS (1.105), drugi je bil Franc Pinter DP-MB (1.104), tretji pa Srečko Petkovšek DP-KP (1.001).
Med strelci v skupini SH2 so prva mesta tako kot v četrtem krogu osvojili strelci DP Murska Sobota. Najboljši je bil Leon Jurkovič (1.081), drugi je bil Slavko Dunaj (1.065), tretji pa Venčeslav Bezjak (1.059). V tej skupini sta tekmovali tudi dve strelki. Paralimpijka Veselka Pevec DP-LJ je nastopila samo v prvem krogu in zadela 348 krogov, Vesna Novak DP-CE pa v treh krogih 1.024 krogov.
V streljanju z zračno pištolo je v treh krogih najboljši rezultat dosegel Anton Bavec DP-LJ (1.075), drugo mesto je osvojil Ivica Vukadin (975), tretje pa Metod Zakotnik (763), oba DP-KR.
V ligi je tekmovalo 33 strelcev iz sedmin pokrajinski društev Zveze paraplegikov Slovenije. Ekipe so za prva mesta prejele pokale, strelci za najboljše uvrstitve v posamičnih konkurencah po medalje.
Strelci in ekipe iz posameznih društev se bodo glede na normo udeležili državnega prvenstva.

4. REDNI VOLILNI ZBOR ČLANOV DP ISTRE IN KRASA

Zbor clanov Pacug20Tudi tokrat smo se člani društva DP Istre in Krasa zbrali na rednem letnem zboru članov v domu paraplegikov Pacug in sicer v sredo 27. maja 2020 ob 11.00 uri. Podpredsednik društva Slavko Bračič odpre 4.redno sejo zbora članov ter ugotovi nesklepčnost. Zato se zbor članov prestavi na 11.30 uro ter ugotovi prisotnost 24 članov in po pozdravnem govoru se predstavi dnevni red, ki je bil soglasno sprejet.
Z otvoritvijo 4.seje rednega zbora članov, ki jo je vodil Benjamin Žnidaršič smo najprej izvolili zapisnikarja. Potrdili smo zapisnik z realizacijo sklepov 3.seje zbora članov z dnem 27.3.2019.
Ker je pred nekaj dnevi preminil naš dolgoletni predsednik Željko Geci se mu poklonimo z minuto molka, nato še Benjamin prebere govor za preminulegaBeno Znidarsic predsednika, ker ne moremo biti vsi prisotni na pogrebu.
Nato še potrdimo poslovno finančno poročilo za leto 2019, poročilo nadzornega odbora ter inventurne komisije. Seznanili smo se tudi s planom društva za leto 2020 in članarinami, ki ostajajo nespremenjene.
Predsednik zveze Dane Kastelic nam je predstavil novosti na področju (SOR) skupinska obnovitvena rehabilitacija, ki bo zaradi epidemije potekala malo drugače, zatem stanje populacije po društvih in pa finančno poročilo pri ZPS.
Diplomirana psihologinja in magistra socialnega dela pri ZPS Urška Rendulić nam je podala poročilo o programih, ki potekajo na ZPS.
Nato nam je direktor doma Marko Ferluga predstavil delovanje in potek obnovitvene rehabilitacije ter vse novosti, ki se bodo odvijale v domu paraplegikov Pacug.
Zatem smo se lotili volitev in po manjših pretresih izvolili novega predsednika društva Istre in Krasa, ki ga bo naslednja štiri leta vodil naš dolgoletni član Benjamin Žnidaršič.
Za podpredsednika je bil izvoljen Valter Mahne. Izvolili smo tudi devet članski upravni odbor društva.
Po zaključku zbora članov smo ob dobri hrani ostali še v prijetnem druženju.

4141953
4141953