Zadnje novice

VOJKO GAŠPERUT RAZSTAVLJA V LOGATCU

Gasperut razstava Logatec20Eden najuspešnejših slikarjev Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije Vojko Gašperut-Gašper je 18. januarja 2020 v Jožefovi galeriji v Logatcu odprl samostojno pregledno razstavo. Na stenah galerije je razstavljenih 40 njegovih slik z različno tematiko.
Slikarja in njegova dela je številnim ljubiteljem likovne umetnosti predstavila likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, Gašper pa je ob tej priložnosti izdal tudi zloženko, v kateri predstavlja svojo slikarsko pot in pomembne razstave. Dodamo naj, da je Vojko Gašperut, sicer član Društva paraplegikov Istre in Krasa, že vrsto let tudi polnopravni član Združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.
Lep kulturni dogodek so popestrili in obogatili Lukavi Luka in Šmentane muhe, razstava pa bo odprta do 1. marca 2020.

STRELJANJE 2. KROG ANKARAN

Streljanje1 Ankaran20Drugi krog strelske lige je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 18. januarja 2020 pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa.Streljanje2 Ankaran20
Na strelišču v Ankaranu se je za najboljše rezultate v streljanju s serijsko zračno puško v ekipni in posamični konkurenci pomerilo 24 strelcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Med njimi tudi strelka Vesna Novak – DP – CE, ki je s 333 krogi osvojila šesto mesto. Štirje strelci so tekmovali tudi v streljanju z zračno pištolo.
Za pravilen potek tekmovanja in izračun rezultatov je poskrbel državni sodnik Stane Frolich.
V ekipni konkurenci je slavila DP Murska Sobota (1.052), drugo mesto je osvojila ekipa strelcev iz DP Koper (977), tretje pa DP Celje (976). Četrta je bila DP Novo mesto (967), peta DP Ljubljana (950), šesta pa DP Maribor (931).
V najmočnejši skupini SH1 je bil v posamični konkurenci, kjer strelci streljajo brez naslona, najboljši Mirko Sintič (337), drugi je bil Gašper Peček (332) oba iz DP – NM, tretji pa Vinko Hren – DP – CE (328).
V posamični konkurenci SH2, kjer strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom, se je zmage veselil Leon Jurkovič – DP – MS (357), na drugo mesto se je zavihtel Jasmin Sabljakovič – DP – LJ (352), tretji pa je bil Venčeslav Bezjak – DP – MS (348).
Med strelci, ki streljajo z zračno pištolo je zmagal Ivica Vukadin (316), drugi je bil Metod Zakotnik (251) oba iz DP – KR, tretji Gašper Peček (231), četrti pa Mirko Sintič (156) oba DP – NM.

PREDNOVOLETNO SREČANJE V KOPRU

Novoletno srecanje1 Koper20Ob iztekajočem se letu je naše društvo pripravilo prednovoletno srečanje za člane in njihove svojce. Srečanje je bilo v soboto, 28.12.2019 ob14:00 uri. Najprej smoNovoletno srecanje2 Koper20 se zbrali v prostorih društva Vanganelska cesta 8. F, Koper kjer nam je podpredsednik društva Slavko Bračič zaželel lepe želje in predvsem zdravja v novem prihajajočem letu. Na ogled so bila postavljena tudi najnovejša slikarska dela našegih umetnikov. V Novoletno srecanje3 Koper20dobrem vzdušju nas je držal kitarist-kantavtor Toni in nato smo se ob klepetu ter aperitivuNovoletno srecanje4 Koper20 preselili v bližnjo restavracijo »Emonec«, kjer smo nadaljevali s srečanjem. Za nadaljevanje veselega razpoloženja nam je igral duo Babalu s katerim se družimo že kar vrsto let. In tako smo ob plesu dobri hrani in pijači nadaljevali pozno v noč.

VOŠČILO 2020

Voscilo 2020Želimo vsem članicam in članom,
našim donatorjem, svojcem in prijateljem,
da Vas leto 2020 obdari
s številnimi lepimi trenutki,
z obilico zdravja,
dobrega počutja, miru in
osebnega zadovoljstva.

Vesel Božič in srečno novo leto Vam želi Društvo paraplegikov Istre in Krasa!

dpik logo40