V športni dvorani OŠ v Logatcu je 21. oktobra 2017 potekalo državno prvenstvo invalidov v namiznem tenisu. Med njimi so nastopili tudi naši igralci iz nekaterih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.
Zaradi premajhnega števila tekmovalcev je organizator vse igralce na vozičkih združil v eno skupino kjer so igrali vsak z vsakim. Barbara Meglič iz DP Gorenjske in Primož Kancler iz DP Podravja sta osvojila naslov državnega prvaka, med igralkami je srebrno medaljo osvojila Andreja Dolinar iz DP Gorenjske, med igralci pa si je bronasto medaljo priboril Ljubiša Gajič iz DP ljubljanske pokrajine.
Po odigranem rednem delu so v moški in ženski konkurenci sledila tekmovanja še v odprti kategoriji. V ženski konkurenci je drugo mesto osvojila Barbara Meglič, tretje pa Andreja Dolinar. V moški konkurenci pa naša igralca nista dosegla vidnejših rezultatov. V posamični konkurenci so tekmovalke in tekmovalci za prva mesta v svojih skupinah prejeli medalje, v kategoriji open pa pokale.
Organizator tekmovanja je bila Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite, izvajalec pa Namiznoteniški klub Logatec.