Kolonija Podcerkev19Zveza paraplegikov Slovenije je v sodelovanju z Zavodom Ars Viva od 8. do 10. februarja 2019 v Youth Hostel v Podcerkvi pripravila likovno kolonijo.
Likovniki so pod mentorstvom Jožeta Potokarja – Cvrča svoje znanje za natečaj Zlate palete 2019 nadgrajevali iz osnovnih tehnik: grafike, risbe in akvarela. Hkrati pa so se med drugim seznanili tudi s tiskanjem grafike – linorez, jedkanici in suhi igli.Tehnika suha igla
V sklopu likovne kolonije je potekala tudi kulturna prireditev »Pomen kulture v odnosu do sočloveka,« ki ga je z besedami lepo opisal pisatelj Ivan Sivec. V uvodnem nagovoru je Janez Komidar – župan občine Loška dolina poudaril pomen kulturnega praznika, za popestritev in obogatitev Prešernovega dne pa je poskrbela glasbena skupina Frondo and the Suzukies s svojo priredbo Zdravljice in drugimi glasbenimi vložki.
Na koloniji so bili prisotni člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami – Dragica Sušanj, Željko Vertelj in Beno Žnidaršič ter drugi slikarji Likovne sekcije Zveze - Anka Vesel, Lučka Kocjančič, Miran Jernejšek, Klavdij Leban in vodja likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik. Sodelovali so tudi slikarji drugih likovnih društev.
Za dobro počutje so poskrbele - Ivanka, Jelka, Nežka in Brigita.

dpik logo40 Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso