strel prek1Društvo paraplegikov Podravja je 15. januarja 2016 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo meddruštveni turnir in drugi krog ligaškega tekmovanja v kegljanju. Kegljačice in kegljači so se v športni dvorani Tabor v Mariboru pomerili v posamični in ekipni konkurenci, na voljo pa so imeli 120 lučajev.
V ženski konkurenci je največ kegljev podrla Senka Ivaniševič – 433 (LJ), na drugo in tretje mesto sta se zavihteli Mariborčanki strel prek2Marija Kerec – 377 in Nataša Godec 361.
V najmočnejši konkurenci je bil najboljši Miran Jernejšek – 468 (MB), drugi je bil Anton Simonič – 466 (MS), tretji pa Tone Kanc – 461 (NM).
Med veterani je slavil Franc Kuhelj – 420 (NM), drugo mesto je osvojil Emil Filipič 409, tretje pa Franc Borovnjak – 366 (MS).
V skupini tetraplegiki je prvo mesto osvojil Aleš Povše – 434 (CE), drugo Damjan Hovnik – 415 (SG), tretje pa Slavko Ivančič – 405 (LJ).
Za uvrstitve v ligaškem tekmovanju se je pomerilo osem ekip. Prva je bila ekipa DP Maribor – 1834, druga DP Murska Sobota – 1634, tretja DP Ljubljana – 1633, četrta DP Slovenj Gradec – 1587, peta DP Novo mesto – 1537, šesta DP Celje - 1376, sedma DP Koper - 1336, osma pa DP Nova Gorica – 1192.

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

Logo sava zavarovalnicaspringer riders