FOTOGRAFIJE - Zveza paraplegikov Slovenije je na smučiščih Rogle od 26. do 28. januarja pripravila  osmi smučarski kamp. Tradicionalno smučarsko srečanje paraplegikov in tetraplegikov ter študentk prostovoljk Zdravstvene fakultete je podprla Zveza za šport invalidov kamp1Slovenije – Paraolimpijski komite s tem, da je omogočila najem monoskijev avstrijskega proizvajalca Praschberger. Nekateri naši smučarji, ki še nimajo svojih monoskijev so s sposojeno opremo dva dni trenirali, zadnji dakamp2n pa tudi tekmovali. Za promocijo je poskrbel naš sodelavec Peter Osterveršnik (TO BI - Udobno po svetu).
Prvi in drugi dan so smučarji po krajših jutranjih teoretičnih napotkih trenirali na smučiščih Planja in Mašin žaga, zadnji dan pa na slednji pripravili tudi tekmovanje v veleslalomu. Za učenje prvih zavojev, treninge in tekmovanje so imeli odlične pogoje.
Tudi letošnji kamp je privabil nekaj novih ljubiteljev smučanja. Pri prvih spustih na blagih strminah in prvih zavojih je bilo seveda veliko padcev, toda z vsakim zavojem je bilo bolje. Seveda so tudi tokrat sodelovale študentke Zdravstvene fakultete (oddelek delovna terapija) in njihova mentorica Alenka Plemelj. Na kampu je bila tudi poznavalka smučarskih veščin na monoskijih Nika Šuc. Povemo naj, da smučanje z monoskijem le ni tako zahtevno kot zgleda na prvi pogled, res pa je, da ga tisti smučarji, ki so smučali že pred poškodbo, veliko lažje osvojijo.
Naš tradicionalni smučarski kamp je vse bolj privlačen tudi za ljubitelje belih strmin iz Hrvaške. Že nekaj let se ga kamp3udeležuje tetraplegik Zdravko Lakič in njegov spremljevalec.kamp4
Zadnji dan so smučarji svoje znanje preizkusili na veleslalomski tekmi. Progo so prevozili trikrat (šteli so dva rezultata), najvišjo stopničko pa je nekako po pričakovanju osvojil naš najboljši smučar Gal Jakič. Na drugo mesto se je zavihtel Toni Zakrajšek, na tretje Jani Učakar, na četrto Gregor Gračner, na peto pa  Roman Velikonja. Tekmovali so tudi spremljevalci in svojci naših smučarjev. Prvo stopničko je osvojil Aleksander Bratina, drugo Anja Škulj, tretjo pa Rok Hribernik.
Za nemoten potek tekmovanja in elektronsko merjenje rezultatov je skrbela ekipa UNITUR, progo je postavil Sašo Šušteršič, za organizacijo in izvedbo kampa pa vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner.

dpik logo 
Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

 QR DPIK

 

 

 

 

Obiskovalci

4198223
Danes
Včeraj
Ta teden
Ta mesec
Skupaj
360
712
2723
360
4198223

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd