Približuje se dogodek, ki b v analih Zveze paraplegikov Slovenije zapisan z zlatimi črkami. To je 6. maj 2016, ko načrtujemo slovesno otvoritev dokončne izgradnje Doma paraplegikov Pacug. Dan na katerega slovenski paraplegiki in tetraplegiki tako dolgo in nestrpno čakamo. Dan, ko se bo uresničil dolgoletni cilj in tudi sanje naših predhodnikov, ki so prinesli idejo o primernem objektu ob morju. S tem so postavili osnovne temelje. V mislih imamo ustanovne člane s pokojnim Ivanom Peršakom na čelu.ps1
Dela na kompleksu največjega projekta Zveze - doma v Pacugu so se prevesila v zadnjo polovico. Po sprejetem terminskem planu bo glavnina del zaključena 31. marca 2016, nato pa bodo sledila finalna dela z namestitvijo opreme.
Da bi tako pomembnemu  dogodku dali pravo vrednoto, je Upravni odbor Zveze imenoval organizacijski odbor, ki se je 3. februarja že sestal na prvi seji. Predsednik Zveze Dane Kastelic je orisal pomen in vlogo odbora, nato pa so člani izbrali predsednika in podpredsednika. Odbor bo s pomočnico mag. Jano Rožaj (direktorica doma) vodil Jože Okoren. V nadaljevanju seje so že sprejeli smernice o delu odbora in tudi posamične zadolžitve.
Pred nami je sezona socialne in obnovitvene rehabilitacije, ki jo bomo letos številnejši slovenski paraplegiki in tetraplegiki izvajali v najsodobnejšem centru ob slovenski obali in Mediteranu. Uradno povabilo – pridite, poglejte, preizkusite - bo 6. maja 2016 galeb iz domskega logotipa ponesel med naše člane ter paraplegike in tetraplegike širom Evrope.