REZULTATI - Na kegljišču v Ravnah na Koroškem je Društvo paraplegikov Koroške 26. februarja 2016 v organizaciji ZPS pripravilo tretji krog kegljaške lige. Hkrati je bilo to že 21. kegljaško tekmovanje v spomin na odličnega koroškega kegljača Avgusta Grnjaka. Za ekipne in kegljanje grnjak2016posamične uvrstitve se je v štirih skupinah pomerilo 35 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Tekmovalci so imeli na voljo 120 lučajev.
Rezultati v ekipni konkurenci so šteli za končne uvrstitve ekip v kegljaški ligi. Prvo mesto je osvojila ekipa DP Ljubljana (2.011), drugo DP Maribor (1.973), tretje DP Slovenj Gradec (1.946), četrto DP Murska Sobota (1.813), peto DP Celje (1.797), šesto DP Novo mesto (1.726), sedmo DP Koper (1.468), osmo pa DP Nova Gorica (1.171).
V najmočnejši, moški konkurenci je slavil Franc Simonič – MB (518), na drugo mesto se je zavihtel Viktor Rupnik – LJ (515), na tretje pa Anton Simonič – MS (513).
Med kegljačicami je prvo mesto osvojila Senka Ivaniševič – LJ (498), drugo Nataša Godec – MB (447), tretje pa Marija Kerec – MB (447). Godčevi je drugo mesto prinesel boljši rezultat pri metih na čiščenje.
Pri kegljačih tetraplegikih je največ kegljev podrl domačin Damjan Hovnik (505), za njim se je uvrstil Slavko Ivančič – LJ (496), tretji je bil Aleš Povše – CE (480).
V skupini veterani je zmagal Janez Kokalj – LJ (502), drugo mesto je osvojil Franc Kuhelj – NM (444), tretje pa Franc Borovnjak – MS (432).
Tekmovanje je vodil Srečko Kotnik, za pravilen potek in izračun rezultatov pa je skrbela ekipa Kopmajer.

dpik logo40