ZBORNIK OB 30. LETNICI DPIK

FOTOGRAFIJE

30-DSC_0038V Domu paraplegikov v Pacugu smo v petek, 20. novembra 2009 s proslavo in30-DSC_0142 podelitvijo priznanj obeležili tridesetletnico obstoja društva.

Že v dopoldanskem času smo ob 10. uri začeli z likovno delavnico slikarjev in razstave ročnih ter likovnih del naših članic in članov. Ob 12. uri smo odprli razstavo likovnih del, Vojka Gašperuta, Dragice Sušanj, Jožeta Tomažiča, Dragice Sušanj in Stojana Rutarja. Po 12. uri smo odigrali promocijski dvoboj med našim društvom in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih iz Kopra.

Ob 14.uri smo pričeli slavnostno prireditev, ki jo je s slavnostnim govorom pričel Željko Geci inLOGO_1-m nadaljevala mag. Cveto Uršič generalni direktor Direktorata za invalide pri Ministrstvu RS za delo, d30-DSC_0208ružino in socialne zadeve ter Dane Kastelic.  V kulturnem programu pa so nastopili: Pevski zbor Dragotin Kette iz Ilirske Bistrice, Nejč Slapar na harmoniki, prireditev je s prijetnimi besedami povezovala Irena Goričanec.

Podelili smo tudi priznanja za dolgoletno delo v korist DPIK.

Na koncu je sledila še predaja donacije ultra kolesarja Francija Horvata in društva Mušketirji v višini 420 EUR.