FOTOGRAFIJE
V Domu paraplegikov v Pacugu od 31. avgusta do 5. septembra v organizaciji Zveze paraplegikov in DP Istra in Krasa potekajo že četrti tradicionalni  »DNEVI KULTURE INVALIDOV.« V kulturnem tednu se izvaja kar nekaj kulturno umetniških prireditev – otvoritev skupinske razstave(31.8), HAGADA z Gregorjem Čušinom (1.9.), kulturni večer z Normo 7 in našimi poeti (2.9.) ter nastop popularnega kantavtorja Adija Smolarja (4.9.) Ves teden  pod mentorskim vodstvo akademskega slikarja Izidorja Jalovca in Jožeta Potokarja, potekajo slikarske delavnice. Na njih se izpopolnjuje več kot 20 slikarjev, med njimi tudi tisti, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Otvoritev razstave in kulturni večer je na harmoniki spremljal Nejč Slapar.
Na stenah prostorov doma visi več kot 65 najnovejših del naših slikarjev, med njimi pa svoje umetnine razstavlja tudi izraelski slikar, polnopravni član VDMFK in prijatelj slovenskih umetnikov Izik Adir.
Ob otvoritvi razstave je program povezovala in likovna dela ocenila likovna kritičarka in umetnostna zgodovinarka Polona Škodič. Za tem je razstavo odprl piranski podžupan Alberto Manzin. Ob tem je pripomnil, da se v likovni ali besedni umetnost, glasbi ali  razvoju znanstvene misli, človek skoraj ne more mimo občutka, da se ravno ob najtežjih trenutkih rodijo najboljši umetniki. »Ta vaša današnja razstava je nekaj posebnega, ker ima  drugačne razsežnosti. Čestitke torej vsem zbranim umetnikom!«