Zveza paraplegikov Slovenije praznovala delovno

Na osemintrideseto obletnico ustanovitve Zveze paraplegikov Slovenije sta nas v Domu paraplegikov 16. aprila 2007 uradno obiskala državni sekretar Ministrstva za lokalno samoupravo mag. Marko Starman in župan Občine Piran Tomaž Gantar dr.med.. Visoka gosta so sprejeli podpredsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, direktor doma Jani Trdina in predsednik društva paraplegikov Istre in Krasa Željko Geci. Po predstavitvi dolgoletnega delovanja Zveze paraplegikov v slovenskem prostoru so si izmenjali poglede na kompleksno zaključitev projekta Dom paraplegikov.

Predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Ivan Peršak je na ta jubilejni dan Zveze aktivno sodeloval na seji Sveta Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, ter na Upravnem odboru Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Obe instituciji so vitalnega pomena za zagotavljanje zaščite interesov slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.

In tako zaradi pomembnosti sodelovanja na vseh nivojih ni bilo skupnega trenutka za proslavljanje. Ker vsako delo obrodi sad v prihodnosti, ga bo zagotovo tudi današnje. Torej, za zdravico bo še priložnost.

4195689
4195689