kegl go1V Novi Gorici je 1. aprila 2016  potekal 5. krog kegljaške lige ZPS - IZI POENOSTAVIM.SI. Kegljači in kegljačice iz osmih pokrajinskih društev kegl go2Zveze so imeli na voljo 120 lučajev – 60 na polno in 60 na čiščenje. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo severne Primorske.
V ekipni konkurenci je slavila DP Maribor (1.810), druga je bila DP Ljubljana (1.759), tretja DP Nova Gorica (1.732), četrta DP Murska Sobota (1.630), peta DP Celje (1.609), šesta DP Slovenj Gradec (1.538), sedma pa DP Koper (1.404).
Največ kegljev je v moški in hkrati v skupni konkurenci podrl  Anton Kanc – NM (498), drugi je bil Janez Janžič – MB (495), tretji pa Slavko Ivančič, LJ - (480).
Med kegljačicami je bila najboljša Senka Ivaniševič – LJ (449), na drugo mesto se je uvrstila Nataša Godec - MB (384), na tretje pa Marta Janežič - MS (303).
Med tetraplegiki se je na prvo mesto zavihtel Slavko Ivančič – LJ (480), drugi je bil Matej Gruden – GO (474), tretji pa Aleš Povše – CE (453).
Prvi med veterani je bil Emil Filipič – KP (475), drugi Franc Kuhelj – NM (456), tretji pa Franc Borovnjak – MS (399).
Za odličen potek tekmovanja je bil zaslužen sodnik Stjepan Miškovič s svojim pomočnikom.
REZULTATI