medn kos 1V Žirovnici je 10. aprila potekal že šesti tradicionalni mednarodni turnir v košarki na vozičkih. Kot prvi ekipi sta se na parket zapeljali gostitelji turnirja in štajerski »toti pubeci« . Več športnega duha so pokazali Gorenjci, saj so goste ugnali z rezultatom 54:47. Na drugi tekmi so se pomerili gostje iz avstrijske Koroške in prijatelji  iz  italijanskega mesta Gradiška ob Soči. Več energije so imeli severni sosedje, ki so ekipo Castelvecchio premagali z rezultatom 72:47. Po tej tekmi je bilo že znano, da se bodo za končno  tretje mesto pomerili Mariborčani in Italijani. medn kos 2Boljši so bili Mariborčani, ki  so tekmo dobili s tesnim rezulttom 63:61.
Za prvo mesto so zaigrali Gorenjci in Avstrijci. Po hudem boju so domačini v tretji četrtini popustili in tako je odšla zmaga v roke ekipi RSV Kärnten (56:82).
Turnirja se je ogledalo kar nekaj znanih domačih bivših košarkarjev in prijateljev. Med navijači pa smo opazili tudi prijatelja domačih paraplegikov legendarnega košarkarja Romana Horvata, ki si je z velikim  zanimanjem v spremstvu soproge in dveh hčera  ogledal tekme. Turnir je bil uspešno izpeljan s pomočjo donatorjev. Za to so poskrbeli Zveza paraplegikov Slovenije, podjetje za distribucijo katetrov Lentismed, zeliščna prodajalna in drogerija Sivka, Štern-cevne instalacije, odvetnik Bojan Visočnik ter trgovina Aligator.