Video - Združenje telesnih invalidov Makedonije je  od 16. do 24. aprila 2016 organiziralo že 7. mednarodno likovno kolonijo Ohrid 2016. Vodil jo je prof. Zoran Jakimovski, ohrid2016 1dekan na fakulteti za likovno umetnost v Skopju, pomagala pa tudi Branimir Jovanovski, predsednik in Sofija Prčeva, tajnica združenja telesnih invalidov Makedonije. Sodelovalo je 22 slikarjev in šest spremljevalcev iz Makedonije, Hrvaške, Srbije, Bolgarije, Češke in Slovenije. Največ je bilo akademskih slikarjev, le nekaj je bilo avtodidaktov. Na koloniji je bilo pet invalidnih slikarjev, med njimi tudi Boris Šter in Klavdij ohrid2016Leban iz Slovenije. Slikarji so od organizatorja dobili barve in platna.
Vsak slikar je naslikal najmanj dve sliki, organizatorji pa bodo vsa dela in kataloge pripravili za razstavo, ki jo bodo v multinacionalnem objektu Porta Makedonija v Skopju odprli 3. decembra ob mednarodnem dnevu invalidov.
Slikarje je obiskal tudi svetovno znani popotnik Nick Vujicic, ki svojimi govori navdihuje ljudi. Nik je bil rojen v Avstraliji in je sin srbskih priseljencev. Zaradi redke bolezni se je rodil brez rok in nog. Po žalostni in burni mladosti je spoznal samega sebe in svojo invalidnost, se poročil in pričakuje drugega otroka.
Udeleženci kolonije so stanovali v blokovskem naselju, kjer imajo v lasti več kot deset apartmajev prirejenih za osebe z invalidnostjo. V času kolonije so si ogledali Ohrid ter številne sakralne objekte in izkopanine v bližnji okolici.
Kulturnemu dogodku je pozornost posvetila tudi TV in daljši posnetek predvajala v dnevniku makedonske televizije.