FOTOGRAFIJE - Člani Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije so od 8. do 17. junija 2016 v Domu paraplegikov v Pineti pripravili likovno kolonijo. Naši slikarji so se izpopolnjevali v različnih tehnikah: akril in olje na platno, akvarel, slik pinetarisba s svinčnikom in ogljem, grafika in rezbarstvo. Na koloniji – »POD ISTRSKIMI BOROVCI« so nastale upodobitve, značilne za obalno pokrajino: tihožitja, portreti in lesene skulpture. Z nasveti je slikarjem svoje znanje posredoval slušatelj likovne umetnosti Damjan Rogelj, izdelki pa so bili razstavljeni na terasi Doma paraplegikov. Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali delo naših umetnikov, najbolj pa so jih navdušili ustvarjalci, ki slikajo z usti in so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.
Slikanje in razstavljena dela so si z zanimanjem ogledali tudi učenci iz OŠ Simona Jenka iz Kranja in OŠ Škofje Loke mesto, ki letujejo v Pineti. Slikarji so jim predstavili svoje ustvarjanje in prilagajanje invalidov v življenjsko okolje.
Na likovni koloniji so nova dela ustvarjali: Zorica Razboršek, Jožica Ameršek, Dragica Šušanj, Anka Vesel, Klavdij Leban, Lučka Kocjančič, Franc in Irena Ekart, Miran Jernejšek, Radovan Gros, Boris in Ana Šter, Damjan Rogelj, Vojko Gašperut, Silvo Mehle in Metod Zakotnik. Za dobro počutje so poskrbele: Ivanka, Jelka in Jana.
Kolonijo je s sofinanciranjem JSKD organizirala Zveza paraplegikov Slovenije.