Približuje se 31. avgust, ko bo slovenska reprezentanca odpotovala na paraolimpijske igre v Rio de Janeiro. Barve Slovenije bo zastopalo osem športnikov invalidov – štirje strelci, parakolesar, atlet, plavalec in parakajakaš.rio
Kar polovico slovenskih paraolimpijcev pa sestavljajo športniki paraplegiki in tetraplegiki; legenda med strelci Franci Pinter-Ančo, ki se lahko pohvali s tremi srebrnimi in eno bronasto kolajno s paraolimpijskih iger ter naslovom svetovnega prvaka, Franček G. Tiršek, ki brani srebrno medaljo iz zadnjih paraolimpijskih iger v Londonu, ter debitanta - strelka Veselka Pevec in parakolesar Primož Jeralič. Med kandidati je bil tudi naš atlet Henrik Plank, vendar se je komisija zaradi nekoliko boljših rezultatov odločila za slepega maratonca Sandija Novaka. Ob tem naj pripomnimo, da se naši športniki še iz nobenih paraolimpijskih iger niso vrnili brez medalje. Doslej so jih osvojili 22.
Slovensko odpravo bo vodil mag. Branko Mihorko, 15. igre pa bodo potekale med 7. in 18. septembrom 2016.

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

Springer riders logo