Mesto Terchova na Slovaškem je 9. in 10. julija gostilo kolesarje invalide, ki so se pomerili v tekmi evropskega pokala. V ekipi petih slovenskih kolesarjev, ki jo je vodil trener Aleksej Dolinšek, so nastopili tudi parakolesarji Zveze parakoles slovasko1paraplegikov Slovenije - Anka Vesel iz DP Gorenjske v skupini H3, Primož Jeralič iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja v skupini H5 in Gregor Habe iz DP jugozahodne Štajerske v skupini H3.
parakoles slovaskoPrvi tekmovalni dan se je začel s cestno dirko na razdalji 27 in 54 km, v nadaljevanju pa še tekme na 11 kilometrskem kronometru. Vsi tekmovalci so navdušili in na tekmovanju osvojili UCI točke.
Primož Jeralič v svoji kategoriji ni imel konkurence in je osvojili prvo mesto, Anka Vesel je bila v kategoriji H3 druga, Gregor Habe v H3 pa deveti. Rezultati so kombinacija cestne dirke ter individualne vožnje na čas. Vsi so občutno izboljšali lanske dosežke, kar je pomemben podatek o njihovem napredku. Po paraolimpijadi bo v Beogradu še zadnja tekma evropskega pokala v letošnji sezoni.