FOTOGRAFIJE - (foto: Marko Pigac) Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite in Lidl Slovenija sta 14. 7. 2016 v Arboretumu Volčji potok pripravila »Navdihujoč večer« s slovenskimi športniki invalidi in paraolimpijci ter odprli fotografsko razstavo z naslovom Energija navdiha.
Številne goste in športnike so nagovorili: Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK, Gregor Kosi, generalni direktor Lidl Slovenija in dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport.
para arboretumLidl Slovenija in ZŠIS-POK sta k ustvarjanju razstave povabila mladega perspektivnega fotografa Nejca Balantiča, ki je v letu 2015 na fotografskem festivalu Slovenia Press Photo prejel Lidlovo nagrado Ustvarimo boljši svet. Balantič je v fotografski objektiv ujel slovenske paraolimpijce, ki so na razstavi predstavljeni v dveh zgodbah – kot vrhunski športniki in kot posamezniki v svojem zasebnem življenju. Namen in cilj razstave je pokazati, kako močan navdih so slovenski paraolimpijski športniki in kakšen vzor ter zgled predstavljajo vsem nam.
Lidl Slovenija v letu 2016 deluje v znamenju navdiha, zato se še posebej ciljno povezuje in sodeluje z organizacijami in posamezniki, ki jih navdihujejo. Torej ni naključje, da je z letošnjim letom postal ponosni sponzor ZŠIS-POK. Posebno presenečenje pa je na srečanju doživel mladi športnik invalid, perspektivni plavalec Patrik Jagodic, ki sta mu Lidl in ZŠIS-POK omogočila ogled paraolimpijskih iger v Riu.
Dogodek, ki je potekal v sproščenem poletnem vzdušju je v prijeten večer popeljala Nina Pušlar.