FOTOGRAFIJE - Motoristi Gold Wing kluba Slovenije so paraplegikom in tetraplegikom s temi mogočnimi Hondinimi motorji pripravili že kar nekaj nepozabnih izletov. Najprej so nas popeljali iz Pacuga v goldrw2Lipico, na drugem izletu smo obiskali Branik na Krasu, na tretjem pa vojaški muzej v Pivki. Tokratni, četrti izlet pa sta »glavna« organizatorja kantavtor Samo Glavan in naš član Jani Trdina z Združenjem goldrw1Goldwing Slovenije, Zvezo paraplegikov Slovenije in Zavodom Ars Viva, izlet pripravila po deželi kontrabanta.
Kakšnih dvajset motoristov s predsednikom združenja Jožetom Planincem na čelu in približno tolikimi paraplegiki in tetraplegiki se je 3. septembra 2016 zbralo pred Zavodom Ars Viva v Podcerkvi v Loški dolini. Po predsednikovem pozdravnem nagovoru so naši izletniki s pomočjo voznikov sedli na motorje in karavana, ki sta jo na motorjih spremljala dva policista Slovenske vojske, je krenila do Bloške police. Pot jih je naprej vodila do naselja Volčje in njenega slikovitega jezera ter Lužarjevega klanca do Velikih Lašč. Tam so se usmerili proti Ribnici, pri Žlebiču zavili proti Sodražici in se preko Nove vasi po slabih dveh urah vrnili nazaj v Podcerkev. Nekateri naši člani pa so lahko izbrali tudi krajši izlet do zanimivega gradu Snežnik.
Vsak izlet, ki nam ga pripravijo Gold Wing motoristi je nepozaben in po svoje zanimiv. Še posebej, ker je vožnja s temi udobnimi potovalnimi motorji lahko tudi polna goldrw4goldrw3adrenalina. Honda Gold Wing je motor, ki izstopa. S ceno, udobjem in detajli se lahko kosa z avtomobili. Po novem pa tudi z varnostjo in razkošjem. Je namreč prvi motor z vgrajenim airbagom in navigacijo.
Po izletu smo se zadržali še na družabnem srečanju in strnili vtise. Prav vsi, ki so doživeli ta izlet so zatrjevali, da so bili občutki enkratni, nepozabni. Hvala vsem, ki ste nam omogočili to čudovito doživetje. Ob tej priložnosti je Združenje Gold Wing Slovenije Janiju Trdini za organizacijo srečanj podelilo posebno priznanje.