pin1 2016Člani Likovne sekcije Zveze Paraplegikov Slovenije so od 9. do 16. septembra 2016 izkoristili še zadnje sončne in tople poletne dni za likovno ustvarjanje v Domu paraplegikov v Pineti. Pod mentorskim vodstvom Jožeta Potokarja – Cvrča so se likovniki izpopolnjevali v različnih tehnikah - akril in olje na platno, akvarel, risba in rezbarstvo s katerim se je prvič preizkusil tudi Janez Učakar, sicer bolj prepoznaven v športnih aktivnostih. Naši likovniki so ustvarjali dela značilne za  obalno pokrajino, tihožitja in lesene pin2 2016skulpture.
Mimoidoči so si z zanimanjem ogledovali delo naših umetnikov, najbolj pa so jih navdušili ustvarjalci, ki slikajo z usti in so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami. Dela so bila razstavljena na terasi Doma paraplegikov.
Na likovni koloniji, ki jo je podprla Zveza paraplegikov Slovenije, so ustvarjali: Dragica Šušanj, Anka Vesel, Klavdij Leban, Franc in Irena Ekart, Miran Jernejšek, Radovan Gros, Janez Učakar in Metod Zakotnik. Za dobro počutje so poskrbele: Ivanka, Nežka, Jelka, Klavdija, Nada in Alenka.