14390979 10204950517443199 6078079830898472151 nV petek 23.9.2016 smo se v sončnem jutru odpravili člani Društva paraplegikov Istre​ in ​K​rasa na jesensko srečanje 14448866 10204950518283220 1019195362702072308 nna Gorenjsko. Z dvema kombijema in nekaj osebnimi avtomobili smo se odpeljali iz vseh koncev Primorske in zbrali pred baziliko Marije Pomagaj na Brezjah. Po jutranji kavici smo se udeležili svete maše, ki jo je daroval tamkajšnji pater. Pri obredu so sodelovale tudi sestre usmiljenke. Po sveti maši smo se pred cerkvijo slikali.

Ker je voden ogled cerkve odpadel smo si privoščili dopoldansko malico. Nekateri so si nakupili spominke iz Brezij. Sončen dan so izkoristili tudi šolarji za sprehod.

Naprej smo se odpeljali v Begunje - v Avsenikov rojstni kraj. To je zelo lepo urejen kraj. Na istem kraju stoji rojstna IMG 1652mhiša Slavka Avsenika, ki je opremljena z muzejem, gostilno "Pri Joževcu". Zraven je njegova restavracija - tudi IMG 1669mopremljena s fotografijami Avsenikovih ansamblov ter čez cesto je glasbena šola in glasbena trgovina. Spremljevalci so si ogledali muzej: glasbila - harmonika, klarinet, osvojene medalje, pokali, prva narodna noša... staro pohištvo in slike družinskega debla.

Avsenikova muzika in se "napokali". (priloga slike) Nekaj fotografij smo opravili pred restavracijo, glavno skupinsko sliko pa pred muzejem. (priloga)

Za izkoristek lepega dne smo se odpeljali še na Bled - na znamenito Blejsko rezino. Mimo stojnic Italijanov in domačega ansambla smo posedli v restavracijo sladic Motela, se posladkali in s tem zaključili naše srečanje.

Srečno smo se odpeljali vsak v svoj domači kraj.

Silvana Gombač

2097