Pošta Slovenije bo prvič v zgodovini samostojne Slovenije izdala priložnostno znamko s podobo dobitnika zlate medalje med športniki paraolimpijci. To je še veselka znen korak do izenačitve invalidnih in neinvalidnih športnikov, za katerega se je odločila Komisija za izdajo poštnih vrednotnic. Ta izjemna čast bo pripadla strelki Zveze paraplegikov Slovenije Veselki Pevec, znamka z njenim motivom pa naj bi izšla konec novembra.
Še prej morajo na pošti urediti številna soglasja, uradni fotograf slovenskih paraolimpijcev Vid Ponikvar pa je že pripravil pet motivov naše šampionke.
S priložnostnimi znamkami je Pošta Slovenije do sedaj počastila vse zlate prejemnike olimpijskih medalj, osvojene za samostojno Slovenijo. Tako so bili na znamkah že Iztok Čop in Luka Špik, Rajmond Debevec, Primož Kozmus, Tina Maze, Urška Žolnir in Tina Trstenjak. Ponosni smo, da se jim bo pridružila tudi paraolimpijka Veselka Pevec.

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

Springer riders logo