Zveza likovnih društev Slovenije je 12. novembra 2016 v Delavskem domu v Trbovljah odprla zaključno pregledno razstavo projekta Zlata paleta 2016. Ob otvoritvi razstave so podelili dp zp1zlate, srebrne in bronaste palete na temo: Slovenske gore in vrhovi, Gostilniški motiv ter Verske zgradbe in znamenja. Letošnje državno tekmovanje na področju ljubiteljske umetnosti je bilo iz osnovne tehnike (risba in grafika), klasično slikarstvo, sodobno slikarstvo, kiparstvo in fotografijo ter iskanja.
Podelili so 63 certifikatov in sedem kompletov zlatih, srebrnih in bronastih palet. Med dobitniki certifikatov je bila tudi članica Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije Ana Šter za gostilniški motiv z naslovom »Po petih litrih« (linorez).
Ljubitelje likovne umetnosti so nagovoril: predstavnica občine Trbovlje Maja Hvala, predsednik likovnih društev Branko Železnik in akademski kipar mag. Zoran Poznič.
Kulturni dogodek je popestril moški pevski zbor Un's Trboul, nagrajena dela pa bodo razstavljena do 3. decembra 2016 v Delavskem domu v Trbovljah.

dpik logo40 Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso