V športni dvorani Šenčur je šest košarkarskih ekip, ki tekmujejo v ligi ZPS – SOČA OPREMA odigralo četrto kolo. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 22. januarja 2017 pripravilo Društvo paraplegikov Gorenjske.
dpik 1kosarka 2017V otvoritveni tekmi sta se na parket zapeljali DP Kranj in DP Ljubljana Mercator. V prvi in četrti četrtini sta ekipi prikazali enakovredno igro, drugo in tretjo četrtino so dobili Ljubljančani in zmagali z rezultatom 59:47.
Četrto kolo je bilo uspešno za ekipo DP Novo mesto, ki je slavila v obeh tekmah. Najprej je z rezultatom 43:40 ugnala DP Maribor dpik 1kosarka1 2017Palfinger Marine, na to pa še DP Ljubljana Mercator. Na tem srečanju so Novomeščani ob polčasu zaostajali za osem točk nato pa je zablestel Milan Slapničar in pripomogel, da je njegova ekipa zmagala z 62:55.
V tretji tekmi četrtega kola je DP Kranj dosegla prvo ligaško zmago. DP Celje Thermana je premagala s 56:52. V tej tekmi je zanimiv rezultat druge in tretje četrtine. Domačini so drugo četrtino izgubili z 10:21, tretjo pa z 21:10 dobili.
Zadnjo tekmo sta odigrali RSV Kärnten in DP Maribor Palfinger Marine. Avstrijci so že v prvem polčasu odločili tekmo saj so Mariborčanom pobegnili za trinajst točk. V nadaljevanju so le še povečevali razliko in tekmo zaključili z 67:43.
Tekmovanje sta spremljala delegat Milan Lukan in vodja športa pri ZPS Gregor Gračner, tekme pa sodila Marko Hladnik in Nedžad Budimlić.
Po odigranem  četrtem kolu vodi RSV Kärnten, druga je DP Maribor Palfinger Marine, tretja DP Ljubljana Mercator, četrta DP Novo mesto, peta DP Celje Thermana, šesta pa DP Kranj.
Najboljši strelci po štirih kolih: Robert Holdrnig RSV Kärnten (140), Mičo Ostojič DP Celje Thermana (133), Gregor Gračner DP Ljubljana Mercator (127).
Naslednje kolo bo 19. februarje 2017 pripravila DP Ljubljana Mercator.

dpik logo Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso

grb pivkagrb hrpelje kozinajskd

Logo sava zavarovalnicaspringer riders