REZULTATI - Društvo paraplegikov severne Primorske je 31. marca 2017 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo peto kolo kegljaške lige ZPS-Dom paraplegikov Pacug. Pri izvedbi tekmovanja je sodeloval Kegljaški klub Nova Gorica, na njihovem kegljišču pa se je pomerilo 33 kegljačic in kegljačev iz šestih pokrajinskih društev Zveze. Tako kot na vseh ligaških tekmovanjih, so kegljači tudi tokrat imeli na voljo 120 lučajev.
V ekipni konkurenci je tokrat prvo mesto osvojila DP Ljubljana (1.843), druga je bila DP Maribor (1.792), tretja DP Novo mesto (1.741), četrta DP Murska Sobota (1.676), peta DP Celje (1.621), šesta pa DP Koper (1.495).
Organizatorji so tokrat najboljšim trem kegljačem v skupni uvrstitvi (moški, veterani, tetraplegiki) podelili tudi medalje. Zlato je prejel Miran Jernejšek – MB (498), srebrno tetraplegik Slavko Ivančič – LJ (482), bronasto pa z enakim rezultatom Tone Kanc – NM (482),
Med kegljačicami je slavila Senka Ivaniševič – LJ (466), drugo mesto je osvojila Marija Kerec – MB (374), tretje pa Marta Janežič (350).
Pri težje gibalno oviranih kegljačih tetraplegikih je bil najboljši Slavko Ivančič – LJ (482), drugi je bil Henrik Plank – CE (424), tretji pa Matej Gruden – NG (411).
Pri veteranih je prvo mesto osvojil Emili Filipič – KP (472), drugo Janez Kokalj (444), tretje pa Franc Kuhelj (431).
Tekmovanje sta vodila sodnika Stjepan Miškovič in Miro Šuligoj.

dpik logo40 Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso