+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

DELAVNICA O DOSTOPNOSTI AVDIOVIZUALNIH MEDIJEV

20151207 145800FOTOGRAFIJE – Ljubljana, 6. decembra — V ponedeljek, 7. decembra, je v Ljubljani potekala delavnica o dostopnosti avdiovizualnih medijev. Zbrali so se snovalci politik in regulatorji, predstavniki industrije, medijev in uporabnikov ter strokovnjaki za tehnologijo in standardizacijo iz Mednarodne telekomunikacijske zveze (ITU). Razpravljali so o tem, kako zagotoviti dostopnost televizijskih in video programskih vsebin za invalide in starejše državljane, ki se soočajo z okvarami vida in sluha, motnjami branja, gibalnimi in kognitivnimi ovirami ter težavami v duševnem zdravju.
 – Ljubljana, 6. decembra — V ponedeljek, 7. decembra, je v Ljubljani potekala delavnica o dostopnosti avdiovizualnih medijev. Zbrali so se snovalci politik in regulatorji, predstavniki industrije, medijev in uporabnikov ter strokovnjaki za tehnologijo in standardizacijo iz Mednarodne telekomunikacijske zveze (ITU). Razpravljali so o tem, kako zagotoviti dostopnost televizijskih in video programskih vsebin za invalide in starejše državljane, ki se soočajo z okvarami vida in sluha, motnjami branja, gibalnimi in kognitivnimi ovirami ter težavami v duševnem zdravju.

20151207 092027 Delavnico je organiziral Svet za elektronske komunikacije Republike Slovenije (SEK) v sodelovanju z Mednarodno zvezo za telekomunikacije (ITU), ki je specializirana agencija Združenih narodov za informacijske in komunikacijske tehnologije, in Nacionalnim svetom invalidskih organizacij Slovenije.

SEK je na osnovi obsežne analize nedavno sprejel mnenje, v katerem predlaga vrsto ukrepov za enakopravno dostopnost do programskih vsebin v Sloveniji. Za njihovo uresničevanje je naredil še korak dlje. Na delavnici je predstavil rešitve in standarde za zagotavljanje dostopnosti avdiovizualnih medijev. Udeleženci se bodo pogovarjali tudi o povezovanju deležnikov za izboljšanje vključenosti invalidov in oseb s specifičnimi potrebami v družbo.

Na osnovi predstavitev, razprave na okrogli mizi je bilo pripravljeno poročilo. Vsebuje priporočila in usmeritve za nadaljnje korake za vse deležnike za zagotovitev dostopnosti avdiovizualnih medijev za osebe z različnimi vrstami ovir. Osnutek poročila je bil poslan vsem deležnikom in odprt za komentiranje za obdobje enega meseca. Poročilo bo sprejel Svet za elektronske komunikacije Republike Slovenije.

 

 Mnenje-SEK15-o-enakopravni-dostopnosti-končno.pdf

Mnenje-SEK15-o-enakopravni-dostopnosti-priloga.pdf

VIDEO

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd