+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

F=M FESTIVAL ENAKIH MOŽNOSTI V ZAGREBU

FM_zagreb2
FOTOGRAFIJE
PROGRAM

Letos smo se udeležili že osmega »Festivala jednakih mogučnosti« v Zagrebu, ki ga organizira Društvo tjelesnih invalida. Aktivnosti na festivalu so se udeležili košarkarji iz DP severne Štajerske in DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter slikarji iz DP Istre in Krasa. Na filmski sceni pa je bil prikazovan tudi dokumentarna oddaja TV RAI iz Trsta o življenju invalidov z naslovom »Zgodbe o volji in moči«. Festival se tokrat odvija med 25. in 27. majem 2009.

FM_zagreb2
Festival je koncipiran v štiri tematske celote, ki se ena med drugo prepletajo. To pa zahteva izjemno organizacijo in logistično podporo.  Glasbeno-scenski program je sastavljen iz dramskih, glazbenih in plesnih točk, ki jih izmenično izvajajo osebe z invalidnostjo in estradni umetniki.  Pri likovnem programu gre za skupinsko razstavo likovnih del invalidov z demonstracijo ustvarjanja na ulici. Šport invalidov se predstavlja kot nevsakdanje dogajanje na ulici z namenom popularizacije. Invalidi različnih invalidskih organizacij se predstavijo v odbojki, košarki, hokeju in tenisu na invalidskih vozičkih. V filmskem programu pa se prikazujejo dokumentarni filmi o življenju in delu oseb z invalidnostjo. V program je bil uvrščen letos dokumentarec »Zgodbe o volji in moči«, ki govori o življenju pesnika in slikarja Benjamina Žnidaršiča, športnika Pavleta Križmančiča, slikarja Vojka Gašperuta, o dresurni jahačici Ani Humar in študentki v zavodu združenega sveta Dani Čandek.

Festival spremlja več kot 15.000 ljubiteljev glasbeno-scenske in likovne umetnosti. V 24 urah programa na tridnevnem festivalu nastopa več od 900 izvajalcev od teh okoli 600 z invalidnostjo. Pomembno pa je tudi, da vse dogajanje spremlja okoli 130 volonterjev, ki direktno spoznajo invalidnost.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd