Na sejmišču Pomurskega sejma v Gornji Radgoni se je 8. aprila 2017 zaključil 2. Mednarodni sejem sodobne medicine – MEDICAL.
Sejem MEDICAL je bil organiziran v sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice in v partnerstvu z državo partnerico Veliko Britanijo. V treh dneh so obiskovalci lahko videli predstavitve naprednih izdelkov in storitev na področju medicinske opreme in tehnologij, farmacije, alternativnih oblik zdravljenja, preventive in zdravega bivanja. Vseh razstavljavcev iz 13. držav je bilo 150, med njimi tudi Zveza paraplegikov Slovenije in Dom paraplegikov Pacug z dejavnostjo IZI.
Kljub zelo slabemu obisku smo predstavniki Zveze in Doma paraplegikov Pacug izkoristili priložnost za samo promocijo in naše počitniške kapacitete ponudili raznim združenjem, društvom ter zvezam bolnikov in invalidov. Hkrati smo za naše člane med mnogimi razstavljavci medicinskih pripomočkov in opreme, poiskali novosti in tiste produkte in storitve, ki lahko kakorkoli pripomorejo k izboljšanju našega počutja in bivanja.
V petkovem dopoldnevu se je odvilo strokovno srečanje »Zaposlitvena rehabilitacija« na katerem je predsednik Zveze Dane Kastelic predstavil Zakon o osebni asistenci. Sejma so se, kot del strokovne ekskurzije, udeležili vsi zaposleni pri Zvezi paraplegikov, našo organizacijo in gospodarsko družbo pa so v treh dneh predstavljali: Barbara Slaček, Žiga Bajde in Andrej Hamler.
Kot rečeno je bil obisk sejma slab, bili pa smo veseli vsakega posameznika iz naših vrst. Sejem je namreč ponudil veliko paleto storitev in pripomočkov, ki so na trgu novost  in lahko se primerja tudi z nekaterimi manjšimi evropskimi sejmi, ki ponujajo podobne produkte. Zato pa vas pričakujemo naslednje leto v še večjem številu.