Obnovitvena rehabilitacija je za paraplegike in tetraplegike izrednega pomena, saj tako ohranjamo svoje telo v dobri kondiciji, obnovimo in utrdimo pa si OBN1tudi svoje psihofizične zmogljivosti. Naše telo pa posledično postane bolj odporno na različna obolenja.
Zveza paraplegikov Slovenije je tudi v letošnjem letu organizator skupinske obnovitvene rehabilitacije (SOR) za osebe s poškodbo hrbtenjače. Izvaja se v Domu paraplegikov v Pacugu ter štirih najbolj obiskanih zdraviliščih in termah – OBN2Zdravilišče Laško, Termah 3000, Moravskih Toplicah in Termah Zreče.
Dom paraplegikov je drugo leto zapored vrata odprl s polno zmogljivostjo,
SOR pa bo v štirinajst in sedemnajstdnevnih terminih trajala do konca oktobra.
Udeleženci lahko v sodobno opremljenih prostorih fizioterapije in hidroterapije izbirajo med različnimi terapijami (razgibavanje, terapije z laserjem in ultrazvokom, presoterapija, terapevtska masaža, Hubbardova banja in neomejeno plavanje v bazenu z morsko vodo). Na priporočilo zdravnika udeleženci izberejo tiste terapije za katere menijo, da jim bodo najbolj koristile.
Gostje bivajo v klimatiziranih in sodobno opremljenih sobah s TV sprejemnikom, internetom in prilagojenimi sanitarijami. Opremljene so z različnimi OBN3tehničnimi pripomočki (stropno dvigalo, sobno dvigalo, tuširni stol, toaletni stol, trapez, držala…).
Osebje doma se zelo trudi, da bi se gostje dobro počutili in da se v prostem času ne bi dolgočasili. Za prostočasne aktivnosti v popoldanskem času za stare in mlade poskrbi moderatorka Fabiola. Udeleženci izdelujejo nakit, rišejo in igrajo različne družabne igre.
Organizirani  so tudi dnevni in večerni izleti s kombijem po obalnih mestih (Portorož, Piran, Strunjan, Izola, Koper). Na željo gostov pa jih prijazni voznik Veljko pelje tudi v kino na prostem v Izolo in Piran. Poskrbljeno je tudi za športne navdušence, saj se lahko pomerijo v namiznem tenisu, pikadu na igrišču pa lahko zaigrajo tudi košarko. Kdor si zaželi nove pričeske si lahko naroči frizerja, prav tako pa tudi pedikerja.

dpik logo 
Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

 QR DPIK

 

 

 

 

Obiskovalci

4339901
Danes
Včeraj
Ta teden
Ta mesec
Skupaj
67
548
4598
4071
4339901

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd