Likovna delavnica vabilo Ankaran19VABILO NA LIKOVNO DELAVNICO ANKARAN 2019

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 26. septembra 2019 pridružite v Kampu Adria v Ankaranu, Jadranska cesta 25.
Na vsakoletni likovni delavnici, ki jo organizira Društvo paraplegikov Istre in Krasa v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije, Zavodom Ars Viva in Občino Ankaran. Delavnica je zaradi organizirane prehrane, urejenih sanitarij za invalide in zaradi ravnega terena za gibanje invalidov primerna za vse vrste invalidnosti. Turistično naselje leži v središču naselja Ankaran, tik ob morju s plažo dolgo 1 kilometer.
Na delavnico smo povabili invalidne slikarje iz cele Slovenije, neinvalidne slikarje iz širše okolice, predvsem pa vse tiste, ki jih naše ustvarjanje zanima, da se nam preko celega dneva pridružijo in spoznajo naše delo.
Poseben poudarek bomo dali razvoju domišljije in izmenjavi izkušenj med slikarji. Težimo k temu, da udeleženci pod mentorskim vodstvom likovne naloge rešijo na čimbolj ustvarjalen, samosvoj način.
Na srečanje smo povabili mag. Borisa Šušmaka, predstavnika društva Doves, FEE Slovenia, ki je polnopravni član Fundacije za okoljsko vzgojo (FEE) in bomo skupaj poiskali rešitve za boljše pogoje ljudi na invalidskem vozičku za vstop v morje ter o programu Modra Zastava.

Urnik
- zbor udeležencev ob 9.30 uri
- ogled kraja in priprava na slikanje
- v dopoldanskih urah slikanje v okolici kampa Adria na temo Morska obala pod mentorskim vodstvom Rajka Čauševiča.
- ob 13.30 uri kosilo v restavraciji
- v popolanskem delu prosto slikanje in izmenjava izkušenj z drugimi avtorji
- ob 16.00 uri razstava narejenih ali prinesenih del
- pogovor z udeleženci in javnostjo.

DELAVNICA JE BREZPLAČNA!

Kontakt: Benjamin Žnidaršič, tel. 041 741 750
Predsednik:  Željko Geci