Proslava40letDPIK1 Koper19
ZBORNIK Društvo paraplegikov Istre in Krasa je prešlo dolgo pot 40 letnega organiziranega delovanja. Ta visoki jubilej, so praznovali v sredo, 13. novembra 2019, vProslava40letDPIK2 Koper19 primorskem kulturnbem centru ROTUNDA v Kopru.
Prisotne je najprej pozdravil in nagovoril predsednik društva DPIK Željko Geci. V uvodnih besedah je najprej podal na kratko prehojeno pot društva od ustanovitve do danes in čestital članom društva ob njihovem prazniku.

Proslava40letDPIK3 Koper19V nadaljevanju je prisotne nagovoril predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic,Proslava40letDPIK4 Koper19 ki je poudaril pomen tradicionalnega delovanja lokalnih društev v sodelovanju z Zvezo. Poudaril je pomen skupnega sodelovanja vseh društev nasproti državi pri zagotavljanju socialnih pravic. Nato nas je nagovoril župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je čestital društvu ob zavidljivem jubileju, obljubil boljše sodelovanje z DPIK in to na vseh področjih, ki se tičejo nas in naših potreb.

Z udeležbo so DPIK počastili tudi, županja občine Hrpelje-Proslava40letDPIK5 Koper19Kozina ga. Saša Likavec Svetelšek in župan občine Sežana g. David Škrabar ter kar nekaj članov društva, njihovih svojcev, prijateljev, sodelavcev, sponzorjev, donatorjev in drugih uglednih gostov, ki so bili v vseh teh letih v kakršnem koli smislu tesno povezani z društvom, predvsem pa z njihovimi člani. Trem donatorjem so bila podeljena priznanja in sicer: Luka Koper, d.d., Športno kulturno društvo Mušketirji in Moto klub Springers riders iz Hruševja.

V kulturnem programu, ki ga je vodila Vesna Kovač, sta nam božala ušesa z umirjenimi slovenskimi melodijami Toni Rot, na kitari in Mateja Klavžar, na violini. Zelo pa smo se razveselili nastopa otrok iz osnovne šole Marezige, ki so nam pod mentorstvom učiteljice Katje pričarali izredno lepo plesno prireditev. V programu se je s svojo poezijo predstavil tudi pesnik Benjamin Žnidaršič.

Ob 40. obletnici delovanja društva je izšel Zbornik, ki v sliki in besedi predstavlja delovanje društva. Zbornik je uredil in za tisik pripravil Benjamin Žnidaršič natisnila pa Tiskarna Zdenko Rudolf s.p..

Razšli so se v dobrem vzdušju in nato še malo poklepetali ob dobri hrani in pijači