Zadnje novice

VOŠČILO

Voscilo DPIK20

3. REDNA SEJA UPRAVNEGA ODBORA DRUŠTVA

Upravni odbor 3 Koper20V četrtek 8. oktobra je v prostorih društva potekala 3. redna seja upravnega odbora Društva paraplegikov Istre in Krasa.
Obravnavali smo naslednje točke dnevnega reda:

1. Pregled zapisa zapisnika 2. Seje U.O. z dne 23.07.2020, pregled in realizacije sklepov.
2. Poročilo o delu za tekoče leto
3. Odpoved delo blagajnika in predaja poslov
4. Poročilo o prostorih v Piranu
5. Predlogi in pobude
6. Kompenziranje invalidnosti
7. Razno

GOLAŽIJADA

Golazijada Osek20Društvo paraplegikov Podravja je 19. septembra 2020 v Paracentru Osek pri Sveti Trojici v Slovenskih Goricah pripravilo tradicionalno golažiado. Tokrat se je v kuharskih veščinah in mojstrovinah kuhanja golaža pomerilo sedem ekip iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Med njimi je ekipa našega društva - Damjan Žerjav in Marija Renko osvojila peto mesto. Naš član Srečko Petkovšek je bil v ekipi ocejevalcev.
Po oceni komisije je najokusnejši golaž skuhala ekipa Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, bolj za pokušino pa so pripravili tudi pasulj. Za veselo vzdušje je tokrat poskrbel trio Gitano.

KOLESARJENJE S ČLANI DP SEVERNE PRIMORSKE OB MORJU

Kolesarjenje1 KP20V petek, 18. septembra smo organizirali kolesarjrnje ter se odpravili s kolesi ob slovenski obali, med Koprom in Izolo in povabili še člane DP Severne Primorske inKolesarjenje2 KP20 prišla sta še dva člana DP Ljubljanske pokrajine.
V popoldanskih urah smo se zbrali pred sedežem društva in se podali na kolesarjenje. Pot nas je vodila ob morski obali, po kolesarski stezi skozi Koper do Žusterne in naprej proti Izoli, od koder se nam je razprostiral prekrasen pogled na Koprski zaliv.
Med potjo nas je pričakala in fotografirala predstavnica skupine LAS Istre (Lokalna akcijska skupina za območje občin Ankaran, Kolesarjenje3 KP20Izola, Koper in Piran). Namen današnjega kolesarjenja je bil prav sprejem DruštvaKolesarjenje4 KP20 paraplegikov Istre in Krasa v to skupino, hkrati je bilo to prvo skupno druženje.
V Izoli smo naredili kratek postanek, kjer smo se odžejali in osvežili ter naredili nekaj spominskih posnetkov. Pot nas je nadalje vodila do Kopra, kjer sta se v sklopu te akcije s svojimi deli predstavila slikarja Benjamin Žnidaršič-Beno in Vojko Gašperut-Gašper, člana VDMFK (Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami).

Imeli smo lep dan z malo burje, ampak pomembno je, da smo se imeli izredno lepo.