Zbor clanov Pacug20Tudi tokrat smo se člani društva DP Istre in Krasa zbrali na rednem letnem zboru članov v domu paraplegikov Pacug in sicer v sredo 27. maja 2020 ob 11.00 uri. Podpredsednik društva Slavko Bračič odpre 4.redno sejo zbora članov ter ugotovi nesklepčnost. Zato se zbor članov prestavi na 11.30 uro ter ugotovi prisotnost 24 članov in po pozdravnem govoru se predstavi dnevni red, ki je bil soglasno sprejet.
Z otvoritvijo 4.seje rednega zbora članov, ki jo je vodil Benjamin Žnidaršič smo najprej izvolili zapisnikarja. Potrdili smo zapisnik z realizacijo sklepov 3.seje zbora članov z dnem 27.3.2019.
Ker je pred nekaj dnevi preminil naš dolgoletni predsednik Željko Geci se mu poklonimo z minuto molka, nato še Benjamin prebere govor za preminulegaBeno Znidarsic predsednika, ker ne moremo biti vsi prisotni na pogrebu.
Nato še potrdimo poslovno finančno poročilo za leto 2019, poročilo nadzornega odbora ter inventurne komisije. Seznanili smo se tudi s planom društva za leto 2020 in članarinami, ki ostajajo nespremenjene.
Predsednik zveze Dane Kastelic nam je predstavil novosti na področju (SOR) skupinska obnovitvena rehabilitacija, ki bo zaradi epidemije potekala malo drugače, zatem stanje populacije po društvih in pa finančno poročilo pri ZPS.
Diplomirana psihologinja in magistra socialnega dela pri ZPS Urška Rendulić nam je podala poročilo o programih, ki potekajo na ZPS.
Nato nam je direktor doma Marko Ferluga predstavil delovanje in potek obnovitvene rehabilitacije ter vse novosti, ki se bodo odvijale v domu paraplegikov Pacug.
Zatem smo se lotili volitev in po manjših pretresih izvolili novega predsednika društva Istre in Krasa, ki ga bo naslednja štiri leta vodil naš dolgoletni član Benjamin Žnidaršič.
Za podpredsednika je bil izvoljen Valter Mahne. Izvolili smo tudi devet članski upravni odbor društva.
Po zaključku zbora članov smo ob dobri hrani ostali še v prijetnem druženju.

4195115
4195115