Streljanje DP LJ20V nedeljo, 5.7.2020 je v Ljubljani na strelišču na Dolenjski cesti potekalo državno prvenstvo v parastrelstvu. Strelke in strelci so tekmovali s serijsko in standardno puško in zračno pištolo na razdalji 10 metrov.

V ženski konkurenci sta državni prvakinji postali: Danijela Budin Ravnič (serijska in standardna puška – NAC) in Vesna Inkret (serijska puška – SH2). Pri moških so bili najuspešnejši: Franc Pinter (serijska in standardna puška – SH1), Srečko Petkovšek je dosegel odlično tretje mesto (serijska puška - SH1), Franček Gorazd Tiršek (standardna puška – SH2), Štefko Behek (serijska puška – NAC), Aleksander Jovanović (serijska puška SH2), Martin Golob (serijska puška – gluhi), Rajko Breščak (standardna puška – NAC), Anton Kolar (pištola – NAC) in Anton Bavec (pištola – SH1).

Ekipno je tekmovanje potekalo samo v razredu SH2 s serijsko puško, državni prvaki pa so postali člani DP Prekmurja in Prlekije (Slavko Dunaj, Leon Jurkovič in Venčeslav Bezjak).

Čestitamo!

4195778