Klobasarjenje MS20Ročni kolesarji Zveze paraplegikov Slovenije so šesto tradicionalno »Klobasarjenje« pripravili v okolici Murske Sobote. Srečanje je 22. avgusta 2020 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije.
Kolesarji so se pred sedežem društva na pot podali ob deseti uri in kolesarili do kolesarske steze in naselja Nemčavci, kjer so prečkali glavno cesto Murska Sobota – Moravci. Za tem so pot nadaljevali med polji do Martjancev in v Moravcih pri hotelu Termal opravili prvi postanek.
Ogledali so si lepo urejeno okolico in z vožnjo nadaljevali mimo hiš do Bogojine in naprej proti Dobrovniku, kjer so kolesarili do prelepega Bukovniškega jezera. Pri jezeru so naredili nekoliko daljši odmor, se malo okrepčali in že vrteli pedala do Beltincev. Tam so med potjo videli veliko zanimivih stvari, ena iz med teh je bila tudi štorklja, ki je nepremično stala v gnezdu.
Z vožnjo so nadaljevali do Rakičana in se po dveh kilometrih vrnili nazaj do društva, kjer jih je čakalo zasluženo okrepčilo. Po prekmurskih ravnicah so skupno prekolesarili 45 kilometrov.
Kljub nekaterim odpovedim se je dogodka udeležilo sedem ročnih kolesarjev in od tega trije naši člani. Spremljala sta jih šofer društva Branko in Stanko, ki sta nudila pomoč na cesti.