Likovna sekcija vsako leto organizira razstavo v času Martinovanja v Brjah, kjer nas domačini že deseto letop sprejemajo odprtih rok. Tudi v petek 9. nnovembra 2007 je bilo tako.

thumb_razstava_mnartinovanje1.jpgVipavsko grozdje je sladko, vipavsko vino je opojno, opevali so ga že stoletja nazaj,  že takrat je slovelo daleč naokoli – njegov dober glas je segal do Dunaja in še dlje, danes ga uživajo vrhunski sladokusci po vsem svetu. Vinorodni okoliš Vipavska dolina ima 2200 hektarjev vinogradov, položenih na osončene griče, ki obdajajo dolino – skozi 27 vasi teče Vipavska vinska cesta, ena prvih tovrstnih tematskih poti na Slovenskem, vanjo je vključenih okoli 100 ponudnikov vina, mnogi od njih vam bodo h kozarcu ponudili dobethumb_razstava_martinovanje2.jpgr domač prigrizek, nekateri pa vam bodo ponudili tudi prenočišča.

Ob otvoritvi naše razstave, ki jo je organiziralo Kulturno društvo NORMA 7 je bila organizirana tiskovna konferenca, kasneje pa v šotoru na sredi vasi Brje degustacija in predstavitev vinske sorte MERLOT. Le temu pa je sledila pokušina te sorte iz Brejskih in Vipavskih hramov ter za dobro uravnoteženje še nekaj vzorcev iz drugih vinorodnih dežel Slovenije.

19712