Razbremenitvene tehnike za obvladovanje stresa na delovnem mestu in doma
dp asis1
Zveza paraplegikov Slovenije je 3. novembra 2016 za zaposlene osebne asistente pripravila delavnico z naslovom Razbremenitvene tehnike za obvladovanje dp asis2stresa na delovnem mestu in doma. Zaradi prostorske stiske v prostorih Zveze smo delavnico organizirali v veliki dvorani URI-Soča, saj se je v letošnjem letu število naših osebnih asistentov in zaposlenih, ki so v program vključeni preko javnih del, povzpelo že na 65. Po uvodnem nagovoru predsednika Zveze Daneta Kastelica in strokovne vodje programa Osebna asistenca Špele Šušteršič, so osebni asistenti z izvajalkami delavnice, doktorandkama zakonske in družinske terapije, Aljo Stvarnik in Marijo Remškar, pričeli z intenzivnim delom. Udeleženci so na delavnici aktivno prepoznavali in krepili lastne naravne sposobnosti za prožno soočanje s stresnimi okoliščinami in za ustvarjalno, odprto odzivanje nanje. Po zaključku so asistenti delavnico zaključili s pozitivnimi odzivi. Vsekakor bomo podobne delavnice še ponovili. Tokratno smo organizirali v okviru projekta »Varovanje zdravja osebnih asistentov«, ki ga je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.