+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

IZŠLA JE JESENSKA ŠTEVILKA GLASILA PARAPLEGIK

Pred vami je bogata, pestra in zanimiva jesenska številka glasila PARAPLEGIK v elektronski obliki. Kliknite na povezavo in preberite prispevke, ki so jih za tokratno številko pripravili naši dopisniki. Ta številka je še posebej boga ta s fotografijami, ki včasih povedo več kot tisoč besed.paraplegik-138
Naslovnico smo posvetili klenim športnikom 45. spominska tekmovanja prof. Bojana Hrovatina, na njej pa naslove petih pomembnih prispevkov. Naše člane bo verjetno najbolj razveselila novica, da se je v Domu paraplegiku v Pacugu začela gradnja obnovitvenega objekta. Torej nekaj se je le premaknilo. Druga razveseljiva novica je, da je začel veljati težko pričakovan Pravilnik o tehničnih pripomočkih in prilagoditvi vozila. Tretja dobra novica pa je triažna urološka ambulanta, ki bo paraplegikom in tetraplegikom prinesla boljšo obravnavo. Na to temo objavljamo tudi intervju z Borutom Gubino,dr. med. specialistom urologom. Četrti naslov na naslovnici pa predstavlja nadaljevanje slikanice o levčku Rogiju.
Ko boste prebirali glasilo boste naleteli na poučne strokovne prispevke in številne prispevke o doživetjih na obnovitveni rehabilitaciji v Pacugu in zdraviliščih. Pišemo tudi o varnosti v cestnem prometu in potniškem prometu. Zasledili boste prispevke iz zakonodaje, ZZZS, IX. kongresa ESCIF, zaključku projekta IZI, nato pa se v nadaljevanju že razpišejo dopisniki Društev paraplegikov. To so prispevki iz »baze« s številnimi fotografijami. Iz njih boste razbrali utrip življenja naših članov po vseh devetih društvih.
Sledijo prispevki o športu in športnih dosežkih naših športnikov, precej prostora pa namenjamo tudi kulturnim utrinkom. Zaključen je tudi projekt »Film za vse.« Še nekaj za razvedrilo, nekaj potopisov, nepogrešljivi »Špik« in že smo pri koncu našega branja.
PARAPLEGIK


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd