+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA DELAVNICA V ANKARANU

Ankaran, majhno obmorsko naselje na slovenski obali, se je nedavno zbudilo v izjemno ustvarjalno vzdušje. Župnijsko dvorišče je gostilo priljubljeno likovno delavnico, ki je privabila številne ljubitelje umetnosti različnih starosti in invalidnosti.

Organizator delavnice je bilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa, ki se že vrsto let trudi ponuditi raznolike kulturne vsebine za paraplegike. Skozi delavnice, razstave in druge dogodke spodbuja kreativnost ter omogoča ljudem, da izražajo svoje umetniške talente.

Na tokratni likovni delavnici dne 25.septembra ob župnišču in cerkvi Sv. Nikolaja je bila tema “Slikanje obale in morja”. Udeleženci so imeli priložnost raziskati različne tehnike slikanja ter ustvarjati svoje umnjene z lepoto obmorskega okolja.

Delavnica je privabila široko paleto udeležencev iz različnih krajev po Sloveniji. Nekateri so se prvič preizkusili v likovnem ustvarjanju, do izkušenih umetnikov. To je ustvarilo edinstveno in navdihujoče okolje, kjer so se lahko udeleženci med seboj učili ter si izmenjavali ideje ter izkušnje.

Delavnico je vodil Rasso Causevig, ki je aktivno podpiral in usmerjal udeležence pri njihovem ustvarjanju. Svoje znanje in izkušnje je delil z ostalimi ter pomagal vsakemu posamezniku pri razvijanju lastnega likovnega stila.

Po zaključku delavnice je bila organizirana, kjer so vsi udeleženci imeli možnost predstaviti svoja dela. Obiskovalci so lahko občudovali pestrost in kreativnost umetniških izdelkov, ki so slikali slikovito obalo in morje z različnimi nikami in pristopi.

Likovna delavnica je imela izjemen vpliv na lokalno skupnost. Povezala je ljudi in spodbudila kreativnost ter izjavo idej. Udeleženci so pridobili nove veščine, razširili svoja obzorja ter vzpostavili dragocene stike z drugimi umetniki. Prav tako je delavnica prispevala k raznolikemu kulturnemu ponudbi Ankaranu in ga postavila na zemljevid likovnih dogodkov.

Likovna delavnica v Ankaranu je bila resnično navdihujoč dogodek, ki je združil umetnike in ljubitelje umetnosti. Svetle barve, različni pristopi in ustvarjalnost so napolnili prostor ter ustvarili edinstveno izkušnjo, ki bo še dolgo ostala v spominu udeležencev. Organizacija takšnih dogodkov je ključna za spodbujanje kreativnosti ter rasti lokalne umetniške skupnosti.

Delavnico je finančno podprla Občina Ankaran, za kar se jim zahvaljujemo. Zahvaljujemo pa se tudi gostitelju, župniku Francu Šenku.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd