+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

NOVOLETNA ŠTEVILKA REVIJE PARAPLEGIK

paraplegik135

PARAPLEGIKŽe tretja stran novoletne številke nakazuje, da je tudi tokratna vsebina obsežna, zanimiva, pestra in
bogata. Predsednik v svoji kolumni piše, da je morala Zveza zaradi rebalansa sredstev FIHO hitro ukrepati, da ne bi bili okrnjeni prioritetni socialni programi. Izpad planiranih sredstev je kar velik. Opozarja, da se zakonodaja še vedno v velikih primerih pripravlja brez vednosti invalidov, kar je kršitev konvencije. Poglejte kaj pišemo v naslovih: Sprejem ob Mednarodnem dnevu invalidov, Osebna asistenca, V italijanskem podjetju Progeo, Vozički Progeo na Soči, Intervj
paraplegik135u z Mirjam Kanalec, 4. dnevi socialne ekonomije, Ljubljana za vse, Skozi kolesja birokracije in politike, Projekt clear, Razširimo obzorja, Dogovor ADECCO in ZŠIS, Motnje dihanja pri okvarah hrbtenjače, Problemi socialnega varstva, Mreža Matija, Subvencija najemnine, Vinjete ne bodo dražje.
 V nadaljevanju je kar 31 strani namenjenih predstavitvi dogodkov pokrajinskih dopisnikov iz vseh devetih društev. Dopisniki so se razpisali o vseh zanimivostih, ki so v njihovih društvih potekale v tem obdobju. Na naslednjih straneh boste v besedi in sliki izvedeli vse o športu in športnih rezultatih naših športnikov. Kar precej sestavkov se je nabralo, saj so se že začela ligaška tekmovanja. Kulturno področje predstavljamo v nadaljevanju, zadnje strani pa so namenjene jubileju in razvedrilu. Tudi tokrat se je brez dlake na jeziku razpisal Špik.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd